Ny såmaskine fra Multiva

Finske Multiva introducerer en ny serie af bugserede såmaskiner.

Den internationale lancering af eCerex 600 finder sted på Agritechnica 2023, mens den fulde lancering først forventes i slutningen af 2024.

eCerex 600 repræsenterer en ny stil fra Multiva. Tanken er standardudstyret med to integrerede tanke, en tank til gødning og en tank til frø.

Yderligere tilbydes der op til to ekstra tanke. En integreret frøsåkasse kan monteres. Denne kan ifølge Multiva naturligvis anvendes ved såning af græsfrø med videre på hver anden række eller alternativt til startgødning, som blandes med korn i luftsstrømmen fra korntanken.

Totalvolumen på hovedtanken er 6.500 liter, og volumen på den integrerede frøsåkasse er 450 liter. Den nye såmaskine er udviklet til krævende forhold med store udsædsmængder, selv udsåning af større mængder økologisk gødning er muligt. Multiva eCerex 600 er udstyret med det brugervenlige og intelligente SeedPilot Air Isobus-styresystem.

Såmaskinen er enkel at anvende i marken, da frontredskaber og såskær kan arbejde synkront, når maskinen hæves eller sænkes. I SeedPilot-softwaren kan de ønskede sekvenser aktiveres efter brugerens behov.

Sådybden kan justeres individuelt for hvert såskær. Dette gøres enkelt uden brug af værktøj og direkte med et fjederbelastet håndtag på hver såskær. Sådybden kan justeres i intervaller af fem millimeter. Såskærets store diameter og angrebsvinkel samt hjulmonteringen bidrager også til et lavt trækkraftsbehov, hvilket sikrer en god driftsøkonomi, skriver virksomheden bag.

Læs også