HEG investerer i grøn traktor

HEG har i tæt samarbejde med Moni Worldwide Aps og Midtfjord Agro Aps investeret i Deutz Fahr traktor til brug i undervisningen af elever på landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen.

På HEG i Aars uddanner man hvert år 150 unge mennesker til at komme ud og virke i maskinbranchen. De elever vil i fremtiden også blive undervist i en ny Deutz Fahr, da skolen i samarbejde med Moni Worldwide og Midtfjord Agro har investeret i en Deutz.

- Investeringen ser vi som helt naturlig, efter at vi kan iagttage, at Deutz Fahr igen sælger flere traktorer, og deraf vil flere af vores elever møde flere Deutz traktorer i markedet, siger uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen.

Traktoren skal anvendes til blandt andet undervisning i hydraulik, transmission og motoropgaver.

En ud af flere

Investeringen er sket i samarbejde med Moni Worldwide og Midtfjord Agro.

- Vi er både glade og stolte over vores samarbejde med HEG, som jo hidtil, har omhandlet at sikre et højt serviceniveau samt den nyeste viden i de grønne maskiner hos vores mere end 15 danske servicepartnere. Samtidig har vi sammen med HEG jo haft en løbende dialog omkring vores maskiner og er derfor rigtig glade for, at vi nu kan levere den første af forhåbentlig flere maskiner på den lange bane, så endnu flere unge mennesker kan få indblik i vores motorer og teknikken, siger Henrik Hansen, som er CEO ved Moni Worldwide.

Hos Midtfjord Agro er man også glad for HEG’s seneste investering og tror på, at det kommer flere til gode.

- Vi er naturligvis glade for, at HEG har opgraderet til endnu nyere model Deutz Fahr-traktor, så vi får nogle gode uddannede mennesker ud i den anden ende. De vil få mulighed for at tilgå vores traktorfabrikat, og det får vi brug for. Vi ser en stigende markedsandel, som vi naturligvis også skal uddanne os til. Derfor har vi også fået flere lærlinge ombord i servicedelen, så vi automatisk er klar til fremtidens udfordringer, siger indehaver Casper Larsen.

Kurser og efteruddannelse

Foruden at være et uddannelsessted for unge mennesker, blandt andet indenfor landbrugmaskiner, er HEG også et kursus- og træningssted for hele maskinbranchen.

- Vi har haft og har fortsat et godt og tæt samarbejde med Moni Worldwide på området omkring kurser og efteruddannelse for Deutz Fahr serviceteknikkere, og jeg er derfor også glad for, at vi nu også kan lade disse erfaringer indgå i elevuddannelsen, siger uddannelseschef fra HEG, Aksel Gaardsted Christiansen.

Læs også