VF-dæk fra Vredestein reducerer jordtrykket med 25 procent

Apollo Tyres' nyudviklede Vredestein VF Flotation Trac har opnået en fornem bedømmelse fra det uafhængige tyske testinstitut DLG, fordi det leverede det laveste jordtryk blandt de konkurrerende VF-dæk i testen.

Under marktest leverede Vredestein VF Flotation Optimall et jordtryk, der var 25 procent lavere end det for konkurrerende VF-dæk i premium-klassen. Det havde også den største kontaktflade i sin klasse. Sammenlignet med VF-dæk i budgetklassen i testen, leverede Vredestein-dækket en reduktion i jordtryk på intet mindre end 50 procent.

Til testen monterede DLG flere VF-dæk i den populære størrelse VF 750/60 R 30.5 på en Kaweco treakslet gyllevogn i Tyskland. For at sikre en fair og lige konkurrence, blev maskiner, dækbelastning, hastighed og markforhold de samme for alle dækkene i testen.

Vredesteins nye dæk, Flotation Optimall VF 750/60 R 30.5 187D, leverede et jordtryk i kontaktområdet på under 1 kg pr. kvadratcentimeter (0,92 kg pr. kvadratcentimeter) ved et lufttryk på 1,0 bar, og det var det eneste af de fem dæk i testen med en værdi under én. Det sætter nye standarder for trailerdæk, som skal håndtere høje og skiftende hjulbelastninger, udtaler det tyske testinstitut DLG.

Sparer 30 kroner pr. driftstime

Aftrykket efter Vredestein VF Flotation Optimall var 24 procent mindre dybt end aftrykket efter det næstbedste VF-dæk i testen. Som følge heraf blev der målt betydelige brændstofbesparelser i marken ved bugsering af en 40 ton tung gyllevogn. Testen viste, at Vredestein VF-dækket kan tilbyde brændstofbesparelser på op til tre liter i timen, hvilket svarer til et besparelsespotentiale på op til 4 euro (30 kroner, red.) pr. driftstime i marken.

- De nyeste testresultater fra DLG viser, at landmænd kan spare tusindvis af euro på brændstof pr. maskine om året ved at anvende Vredestein Flotation Optimall. Desuden vil landmændene opnå et højere udbytte år efter år, fordi de passer på deres værdifulde jord, siger Guido Boerkamp, direktør for Apollo Tyres' europæiske afdeling for offroad-dæk.

Apollo Tyres præsenterer Vredestein VF Flotation Optimall og DLG-rapporten på Agritechnica-udstillingen.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også