Nye maskiner i roemarkerne

Ropa har sendt sin første roeoptager med oppelhjul på markedet. Dalmose Vognmandsforretning har slået til hos Johs. Mertz og købt ikke blot den model, men også en ni-rækket roeoptager med kitskær til at optage roer.

Dalmose Vognmandsforretning ser frem til at få erfaring med, om oppelhjulene får mindre jord med ind, når der optages roer. Kabinen er rummelig og med god komfort. Kenneth Woodham er fast mand på roeholdet hos Dalmose Vognmandsforretning. Ropa Tiger 6S XL, ni-rækket roeoptager med kitskær.

Dalmose Vognmandsforretning har købt to nye, store roeoptagere fra Ropa gennem maskinforretningen Johs. Mertz.

De to nye indkøb gælder en Ropa Tiger 6S XL, som er en ni-rækket roeoptager uden oppelhjul, samt en Ropa Tiger 6S, der er en seks-rækket roeoptager med oppelhjul.

- Vi har rigtig meget udstyr, som passer til Ropa. Nu har vi samtidig opgraderet til noget af markedets mest højteknologiske roeudstyr, siger Henrik Jørgensen og fortsætter:

- Det giver os en kæmpe fordel i sæsonen, at vi er vant til vores udstyr, at vi kan reagere hurtigt på uventede situationer med Ropa-maskinerne, og at vi i det hele taget er vant til at arbejde med dem.

Overgangen til de nye maskiner bliver således en naturlig måde at styrke en allerede stærk del af virksomheden. Maskinerne er købt hos Johs. Mertz, og Henrik Jørgensen lægger ikke skjul på, at han er meget tilfreds med handlen.

Pålidelige maskiner

For Kenneth Woodham, der er fast mand på roe-holdet, er der ingen tvivl om, at det var et godt valg.

- De er driftssikre, de her Ropaer. Det er virkelig sjældent, vi holder stille. Og det betyder meget, når det gælder roerne. Tiden er afgørende, siger han og fortsætter:

- I den her sæson har jeg hovedsageligt kørt den med kitskær. Den med oppelhjul har jeg kørt en smule, fordi jeg gerne ville prøve den.

Når det gælder maskinen med oppelhjul, er der for Kenneth Woodham en tydelig forskel.

- Indtil videre er vi tilfredse med maskinen, og vi er spændt på at se, om vi kan se en forskel fra oppelhjul til kitskær, siger han.

- Vi ser, tilføjer han, især frem til at få erfaring med, om oppelhjulene får mindre jord med ind, når vi tager roerne op.

Med hele vejen

Kenneth Woodham har været fast tilknyttet roe-holdet siden januar 2021. Fra 2018 og indtil han blev fast, var han med om efteråret, når der var travlt.

- Det gør en forskel for mig, at jeg kan være med til hele sæsonen. Lige fra såning til roerne skal køres til sukkerfabrikken. Der sker rigtig meget, og det er spændende at være med til at opleve, siger han.

Samtidig oplever Kenneth Woodham, at han hvert år får mulighed for at køre flere og flere hektar, hvilket kun giver mere virkelyst.

Læs også