Landmand med ombygget gyllepumpe

I Faxe har Erik Rasmussen ombygget sin gyllepumpe for at støtte Beredskabsstyrelsen i kampen mod de stigende vandmængder.

Landmanden Erik Rasmussen fra Faxe bekæmper den stigende vandstand i området omkring Faxe Å ved hjælp af en ombygget gyllepumpe. Den ombyggede pumpe har efterhånden har kæmpet bravt gennem mange dage og nætter, for at redde huse og ejendele fra de stigende vandmasser.

- Normalt bruges mit udstyr til at pumpe gylle fra tanke og ud på markerne, men så byggede jeg det lidt om, og så kunne det også bruges til vand, siger han til TV2 Øst.

Faxe Kommune har den seneste tid kæmpet med gentagne oversvømmelser, især i oktober 2023, hvor stormfloden ramte flere områder hårdt, herunder Faxe Ladeplads.

Da Erik Rasmussen trådte til, var det ikke kun ham, der kæmpede mod de massive vandmængder. Midt- og Sydsjællands Brand og Redning måtte også sætte ind med pumper for at håndtere den stigende vandstand, som er blevet en daglig udfordring ved Faxe Å.

- Normalt er åen et par meter eller tre i bredden og løber stille ud til Faxe Bugt. Rundt om er et område med græs, men det er oversvømmet nu, lyder det fra Jens Kragbæk, indsatsleder fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Det er ikke første gang, Erik Rasmussen træder til, når det gælder. Han har tidligere hjulpet til i lignende situationer ved Faxe Å.

Læs også