AGCO ønsker specialisering

Forhandlerudviklingen er et vigtigt skridt for udviklingen af såvel Massey Ferguson som Fendt og Valtra i Jylland, pointerer AGCO’s ansvarlige på området Christian Devantier.

Baggrunden for forhandlerændringerne i det nordjyske i forhold til mærkerne Massey Ferguson, Fendt og Valtra er, at AGCO, der er producenten bag alle mærker, ønsker forhandlingen af deres mærker samlet i specialiserede og større kompetencecentre. Det sker i et ønske om at matche kundernes stigende krav om dedikeret service- og salgsrådgivning.

Og der sker selvfølgelig ikke så store ændringer i distributionsnettet, uden at AGCO har været med på sidelinjen.

Herfra er Christian Devantier, der er ansvarlig for AGCO’s distributionsstrategi og for forhandlerudvikling, da også meget tilfreds med aftalen, der omhandler Hjallerup Maskinforretning, TBS Maskinpower og AgroTek.

- Det er et meget vigtigt skridt for udviklingen af såvel Massey Ferguson som Fendt og Valtra i Jylland. Og det er dejligt, når de involverede maskinforretninger kan forhandle sig frem til fornuftige løsninger, der tilmed sikrer muligheden for kontinuitet på mandskabssiden. Jeg ser positivt på fremtiden med det nye set-up, for det er tre seriøse firmaer, der tager hånd om vores tre mærker, fastslår han.

Fendt full-line til Skagen

Mens Hjallerup-Maskinforretning sætter fuld fokus på kerneforretningen med Massey Ferguson, får TBS Maskinpower Fendt i full-line helt til Skagen. På Fendt-siden overtager TBS Maskinpower således forhandlingen både i Himmerland og Vendsyssel fra netop Hjallerup Maskinforretning.

Det vil i grove træk sige, at TBS Maskinpower nu får ansvaret for service og salg af Fendt fra lidt syd for linjen mellem Kolding og Esbjerg og helt op til Skagen. Overtagelsen sker formelt senest pr. 1. marts.

TBS Maskinpower forventer at fortælle mere om de fysiske rammer for aktiviteten, når de sidste brikker i dét puslespil falder på plads. Adm. direktør Jan Garder vil ikke løfte sløret for de fysiske rammer endnu, vil han gerne fortælle, at TBS Maskinpower håber på, at Hjallerups Fendt-specialister flytter med Fendt.

- Jeg ser positivt på fremtiden med det nye set-up, for det er tre seriøse firmaer, der tager hånd om vores tre mærker

Christian Devantier, AGCO

- Det er utroligt vigtigt ikke at tabe kompetencer i situationer som denne. Hjallerup Maskinforretnings Fendt-team kender kunderne, kundernes maskinpark og selvfølgelig Fendt-teknologien, så de udgør en vigtig del af »egenkapitalen« i det nye set-up for at bevare det høje serviceniveau i området, pointerer han.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 95 82

Læs også