Danish Agro koncernens overtagelse af baltiske maskinselskaber er godkendt

De europæiske konkurrencemyndigheder har endeligt godkendt Danish Agros overtagelse af de resterende 55 procent af aktierne i de tre baltiske Claas maskinselskaber AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva.

Godkendelsen blev givet, fordi alle konkurrencemyndighedernes betingelser var opfyldt med hensyn til frasalg af koncernens eksisterende maskinaktiviteter i Estland.

Koncernchefen i Danish Agro, Henning Haahr, er meget tilfreds med godkendelsen:

- Det er tre stærke selskaber med en dygtig ledelse og dedikerede medarbejdere, der nu bliver en del af Danish Agro-familien. Jeg er sikker på, at vi kan udvikle vores virksomheder med denne godkendelse. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i Finland og de baltiske lande sigter vi på at udvikle vores position som den foretrukne partner for finske og baltiske landmænd, siger han.

Stort potentiale

CEO i Danish Agro koncernens maskindivision, Jens Skifter, ser et stort potentiale i de baltiske lande og Finland:

- Vi har et utrolig godt og tillidsfuldt forhold til alle vores leverandører, blandt andet Claas, som har været leverandør til Konekesko i 20 år i disse lande, og vi ser masser af potentiale og synergi ved, at de baltiske maskinaktiviteter er kommet med i familien, siger han. 

- Vi kommer fremover til at repræsentere Claas i syv lande, hvilket også giver landmændene mange fordele inden for service, reservedele og handel med brugte maskiner hen over grænserne mellem vores selskaber. Også den meget vigtige handel med skovbrugs- samt bygge- og anlægsmaskiner vil vi gerne udvikle yderligere. Vi er stolte af at repræsentere Ponsse, Kobelco og Kubota, konkluderer han.

De tre baltiske virksomheder har cirka 290 ansatte med i alt 14 afdelinger, heriblandt reservedelslagre og servicefaciliteter.

aldo

Læs også