Deutz-Fahr-kunder så den ægte vare

Forhandlere af Deutz-Fahr tog 30 kunder med på fabriksbesøg i Tyskland.

- Positive deltagere, uforpligtende fagsnak, kollegialt samvær og spændende fabriksbesøg – ja, helt igennem en god tur. Sådan beskriver Peter Christensen Holm, fra Deutz-Fahr-importøren HCP den kundetur, han og fem Deutz-forhandlere, kunder og produktfolk fra HCP netop er kommet hjem fra.

I alt 30 personer steg på bussen hos HCP i Krogager, før den satte kurs mod Tyskland. Første stop var Stoll-fabrikken i nærheden af Hannover. Stoll har eksisteret helt siden 1887, men har siden 1998 primært produceret frontlæssere til forskellige traktormærker. En af kunderne er Deutz-Fahr.

Udefra syner fabrikken ikke af meget, men indenfor blev turens deltagere præsenteret for en topmoderne, ordreproducerende virksomhed, hvor frontlæsserne først kort før produktionslinjernes afslutning tilpasses i bredde til de enkelte traktormærker og overfladebehandles/lakeres i en af de fem farver, som matcher kundernes traktorer eller Stolls egen sorte version.

 

Tysk ingeniørkunst

Næste dag var dedikeret Deutz-Fahrs besøgscenter i Lauingen og en rundtur på den meget store fabrik, der står for produktion af størstedelen af Deutz-Fahrs traktorer og mejetærskere. Fabrikken er gennem de senere år udvidet betydeligt – Same Deutz-Fahr gruppen har investeret cirka 80 millioner euro de senere år og producerer nu primært Deutz-Fahrs serie 6, 7 og 9 traktorer. De får alle kræfterne fra Deutz-motorer produceret i Köln, så den tyske ingeniørkunst er gennemført.

Fabrikkens nye 20 millioner dyre anlæg til overfladebehandling imponerede de fleste danske gæster. Her har fabrikken investeret, så man nu har et af branchens mest

Som et ekstra krydderi slog bussen et slag omkring VW-fabrikken/Autostadt på vej hjem. Der var både tid til en guidet tur på fabrikken og lidt tid på egen hånd. Det var ifølge deltagerne et stop, der næsten kunne bære turen i sig selv.

 

Tur igen til efteråret

Der var lutter smil over hele linjen, da turens deltagere steg af bussen først på aftenen efter den 3 dage lange ekspedition til Tyskland. Alle havde fået noget med hjem fra turen.

Peter Christensen Holm er glad for, at kunderne fik set, hvad Deutz-Fahr og Stoll står for, og han glæder sig allerede til, at bussen triller afsted igen til efteråret, når forhandlerne er klar med en ny flok nysgerrige kunder.

Læs også