Får fuldt ejerskab af Claas-maskinselskaber i Baltikum og overtager alle aktiviteter i finsk selskab

Fra oktober er Danish Agro fuldt repræsenteret med Claas-maskinsalg i Skandinavien, Finland og Baltikum.

Danish Agro har indgået aftale med den finske koncern Kesko om overtagelse af de resterende 55 procent aktier i de tre baltiske maskinselskaber AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva fra 1. oktober 2018.

Samtidig overtager Danish Agro Keskos finske maskinaktiviteter, hvor de også har eksklusivitet for Claas’ produktserie. Danish Agro købte de første 45 procent aktier i Baltikum i februar 2017 og fik som en del af aftalen en option på overtagelse af de resterende aktier samt aktiviteterne i Finland, som nu bliver udnyttet.

De tre baltiske selskaber beskæftiger cirka 260 medarbejdere og indbefatter i alt 13 salgsafdelinger inklusive reservedelslagre og servicefaciliteter. Selskaberne omsatte i 2017 for 1 milliard kroner med et driftsresultat på 36 millioner kroner. Forretningsomfanget af de finske maskiner er i niveauet 225 millioner kroner om året med cirka 40 beskæftigede medarbejdere.

Tilfreds koncernchef

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, er meget tilfreds med aftalen.

- Vi har været særdeles tilfredse med de tre baltiske maskinselskaber siden vores investering for 1,5 år siden. Det har derfor heller ikke været en svær beslutning, at vi nu har valgt at bruge vores option på køb af de resterende 55 procent aktier.

- Samtidig ser vi store synergier ved at overtage Keskos finske maskinaktiviteter nu. Det betyder, at vi fra oktober er fuldt repræsenteret med Claas-maskinsalg i Skandinavien, Finland og Baltikum. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i Finland og Baltikum får vi nu en meget stærk markedsposition, som partner til de finske og baltiske landmænd, siger han.

 Ser store perspektiver

Også CEO i Danish Agro-koncernens maskindivision, Jens Skifter, ser store perspektiver i Baltikum og Finland.

- Vi har et rigtig godt og tillidsfuldt samarbejde med Claas, og vi ser store perspektiver og synergier i at vi nu har fuldt ejerskab i Baltikum og fra oktober i år er fuldt repræsenteret med Claas i syv lande. Vi kan skabe mange fordele for de landmænd vi handler med indenfor service, reservedele, handel med brugte maskiner, mv., siger han.

Opkøbet af de resterende aktier i Baltikum samt opkøbet af de finske maskinaktiviteter vil være betinget af godkendelse hos de respektive konkurrencemyndigheder.

Danish Agro har i mange år haft et tæt samarbejde med John Deere omkring maskinaktiviteter i både Finland og igennem flere år i Estland. Disse aktiviteter er ikke berørt, af ovenstående aftale.

 

Læs også