Fem maskinfirmaer bag ny tradition i Ringsted

Femkløver med hestekræfter til blandt andet landbruget inviterer i marts igen til den helt store vejfest på Kærup Parkvej i Ringsted.

ÅBENT HUS Første gang er premiere. Anden gang er gentagelse. Tredje gang er der skabt en tradition. Med det in mente tages der fredag den 6. og lørdag den 7. marts hul på en ny tradition, hvor Kærup Parkvej i Ringsted får et andet navn for et par dage.

Vejen er landets formentlig mest komprimerede maskinvej, og inden for bare 650 meter er der hele fem markante maskinfirmaer, som igen i år holder en stor vejvest på »Åben Maskinvej«, hvor der bliver grillpølser i lange baner, drikkevarer og masser af hestekræfter.

To gange tidligere har de fem – Nicolaisen & Larsen med JCB, Scantruck, Hydrema, Mertz og Helms TMT-Centret – fundet sammen om at skabe det meget specielle åbent hus-arrangement, som åbenlyst er blevet populært hos både landbruget og entreprenørbranchen.

Ved de to første Åben Maskinvej-arrangementer kom maskininteresserede fra nær og fjern i stort tal til Danmarks ypperste maskinvej, og de fem maskinfirmaer sætter næsen op efter endnu større interesse i år.

Ny kompakt Hydrema-dumper

De enkelte firmaer kan nemlig byde på en række spændende maskinnyheder.

Hydrema er Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, og til arrangementet i Ringsted bliver der mulighed for at teste den nye kompakte 707G-dumper.

Med MultiTip og kort venderadius på blot fem meter egner den sig til byggepladser med trange forhold. Samtidig er maskinen oplagt som makker til en minigraver, da den har en lav læssehøjde på 287 centimeter og i øvrigt kan indregistreres til vejkørsel med trailer.

- Dumperen har hydrostatisk transmission, og motoren kan fås med op til 122 hk. Med føreren i højsædet og sikkerheden i top, har vi udstyret kabinen med joystick som på de større dumpere, fortæller afdelingsleder Dan Madsen hos Hydrema.

Nyt stort importprodukt

Hos naboen, Helms TMT-Centret, er Schäffer et af hovednavnene, som kan byde på de nyeste modeller af knækstyrede hjul- og teleskoplæssere.

- Vi har også et bredt program af TYM-kompakttraktorer og McHales’ græsprogram, og så byder vi alle velkommen til en fagsnak om Komatsu Forest, siger Jakob Helms fra Helms TMT-Centret.

Han og kollegerne kan tillige præsentere et nyt, stort importprodukt. Helms har fået import af produkter fra Textron med klipperprogrammet fra Jacobsen og Ransomes, og tillige el-køretøjer fra EZ-GO og Cushman.

Johs. Mertz er i samme bygning som Helms TMT-Centret. Siden sidste år har firmaet fokuseret på salg af New Holland-traktorer og høstmaskiner, samtidig med at man har plejet ekspertisen i servicering af Case IH-maskiner.

- En af de store nyheder fra New Holland er T5-serien fra 100 til 140 hk motorkraft med blandt andet ny kabine. Og ikke mindst to nye transmissioner, den trinløse Auto Command og dobbeltkoblings-transmissionen Dynamic Command, forklarer Hans Wonge fra Mertz om traktornyhederne.

Aktivitet på demo-plads

Lidt oppe ad »Åben Maskinvej« kører Scantruck den helt nye Komatsu-gummihjulslæsser WA475 i stilling. Første eksemplar af maskinen tiltrak sig særdeles stor opmærksomhed på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München, og nu er WA475 netop blevet lanceret i »real life« og er klar til salg.

Siden sidste års femdobbelte arrangement har Scantruck indviet sin nye demo-plads for maskiner med integrerede intelligente maskinstyringssystemer og hybrid-maskiner. Her bliver naturligvis aktivitet begge dage, og Scantruck viser tillige de nyeste modeller fra Manitou.

JCB-importøren Nicolaisen & Larsen har hjemme øverst på Kærup Parkvej og er dermed det af de fem firmaer, som gæsterne møder først.

Her lægger markedschef Dennis Faurby og hans mandskab an til præsentation af de nye JCB Serie III-landbrugsteleskoplæssere, som er blevet udstyret med ny og større kabine med et støjniveau så lavt som blot 69 dB.

Læs også