bannerPos

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor. 10’eren kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
19-07-2019 07:00
IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

På Agritechnica 2017 så verden for første gang Fendt Ideal – dengang i form af topmodellen Ideal 9 med en ydelse på 647 hk. Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor.

I første omgang er det kunder i Brasilien, som får de allerførste Ideal-maskiner leveret. Det sker her til september. Men allerede i dette års igangværende høst i Europa kommer der Ideal-maskiner på arbejde.

Og ifølge Fendt er det yderst lovende høstresultater, der i disse dage indløber fra de imponerende mejetærskere, som altså med sigte på 2021-høsten i Europa vil blive udvidet med en 10’er.

 

Styres med joysticks

Som noget helt nyt introduceres sammen med Ideal 10 også styresystemet IdealDrive. Her er ifølge producenten tale om det første standardmonterede rat-løse styresystem på en serieproduceret mejetærsker.

Styringen foregår med et højre- og et venstre-placeret joystick, som helt eliminerer behovet for et pladskrævende rat i kabinen. Derved øges udsynet til høstarbejdet synligt, forsikrer Fendt.

Fendts IdealDrive vil udelukkende blive tilbudt på Ideal-mejetærskere i fremtiden.

 

15 procent større kapacitet

Kapaciteten er cirka 15 procent større end på Ideal 9. Der er i første omgang tale om et 40 fods-skærebord, som også kendes fra Ideal 9. Men ifølge Fendts vicepræsident i marketing, Roland Schmidt, forventer man at kunne levere 15 meters skæreborde til den kommende topmodel.

Den nye Fendt Ideal 10 kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

 

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.
Side 1 af 1754 (35063 artikler)Prev1234567175217531754Next