bannerPos

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor. 10’eren kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
19-07-2019 07:00
IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

På Agritechnica 2017 så verden for første gang Fendt Ideal – dengang i form af topmodellen Ideal 9 med en ydelse på 647 hk. Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor.

I første omgang er det kunder i Brasilien, som får de allerførste Ideal-maskiner leveret. Det sker her til september. Men allerede i dette års igangværende høst i Europa kommer der Ideal-maskiner på arbejde.

Og ifølge Fendt er det yderst lovende høstresultater, der i disse dage indløber fra de imponerende mejetærskere, som altså med sigte på 2021-høsten i Europa vil blive udvidet med en 10’er.

 

Styres med joysticks

Som noget helt nyt introduceres sammen med Ideal 10 også styresystemet IdealDrive. Her er ifølge producenten tale om det første standardmonterede rat-løse styresystem på en serieproduceret mejetærsker.

Styringen foregår med et højre- og et venstre-placeret joystick, som helt eliminerer behovet for et pladskrævende rat i kabinen. Derved øges udsynet til høstarbejdet synligt, forsikrer Fendt.

Fendts IdealDrive vil udelukkende blive tilbudt på Ideal-mejetærskere i fremtiden.

 

15 procent større kapacitet

Kapaciteten er cirka 15 procent større end på Ideal 9. Der er i første omgang tale om et 40 fods-skærebord, som også kendes fra Ideal 9. Men ifølge Fendts vicepræsident i marketing, Roland Schmidt, forventer man at kunne levere 15 meters skæreborde til den kommende topmodel.

Den nye Fendt Ideal 10 kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next