GreenTec tager rabatklipning til nye højder ved Agritechnica

Til dette års Agritechnica præsenterer GreenTec endnu en produktnyhed med deres Slagleklipper FR-serie, der anvendes til græs-, hæk- eller hegnsklipning.

Slagleklipperne er særdeles effektive og deres spidskompetence er klipning af græs og buskads i vejrabatter, skråninger, grøfter og diger. FR-serien er tilgængelig i 4 modeller med arbejdsbredder fra 0,9 til 1,6 meter og kan klippe grene op til 4 centimeter i tykkelse.

De små modeller kan monteres på minigravere og armklippere til kompakttraktorer, heriblandt GreenTecs nye Scorpion-serie. De store modeller passer til gravemaskiner og armklippere til traktorer.

Integrated Airflow
Den væsentligste nyhed omhandler materialets flow – også kaldet Integrated Airflow. Et koncept, der skaber et specielt forhold mellem rotor og skjold, der øger lufthastigheden, hvorved det afklippede materiale hurtigst muligt kommer ud af klippehovedet. Herved opstår der et naturligt vakuum, der suger græsset til sig.

Dette skaber en kapacitetsforøgelse på op til 25% samt et tilsvarende mindre effektbehov (dieselbesparelse). Nogle steder kan man opnå en fremkørselshastighed helt op til 7 km/t.
Som noget nyt er hovedlejerne integreret i rotorakslen, hvorved klippehovedets totalbredde begrænses til et minimum i forhold til klippebredden. GreenTec har i forbindelse med det nye slaglehoved ligeledes udviklet en helt ny slagleserie (patentanmeldt), hvilket betyder at skader på rotoren og brud på slaglen næsten kan undgås. Maskinerne er produceret i Strenx 700 højstyrkestål, der er en af de mest holdbare stålformer i verden. Materialet bliver også anvendt til chassiset i bilindustrien. Disse tiltag er med til at holde vedligeholdelsesomkostningerne på et lavt niveau.

Læs også