Gummiged til stak, til stald og til sne…

Maskiner A/S har i Slagelse-afdelingen Yanmar-maskiner, der kan anvendes til mange opgaver.

Maskiner A/S, der er dansk importør af Yanmar entreprenørmaskiner, og med hovedkontor i Horsens, har også en afdeling i Slagelse.

Og i afdelingen i Slagelse står Yanmar-maskiner linet op side om side, blandt andet også de populære gummigeder.

- Netop gummigeder i størrelsen fire til otte tons er anvendelige til mange formål, lyder det fra sælger Peter Møller, der fortsætter:

- Mange, og det er både landmænd og entreprenører, bruger dem i det daglige arbejde. Landmændene blandt andet i forbindelse med fodring og etablering af mark- og ensilagestakke. 

- De er med påmonteret sneskraber, skovl eller som nogle vælger det en saltspreder bagpå, dog også særdeles velegnede, når man taler vinterberedskab og vintervedligeholdelse, fortæller Peter Møller.

Lav driftsøkonomi

Videre fremhæver han, at Yanmar V120 med en egenvægt på godt syv tons, kan fås med lang læssearm, som giver en løftehøjde på 4,10 meter.

- Den er således velegnet til at stakke halm eller til at fylde fodervognen med. Og så er de en noget billigere løsning end teleskoplæssere, der samtidig har lidt begrænsninger, når det gælder anvendelsesmuligheder.

Peter Møller bemærker, at de mindre gummigeder er velegnede hos entreprenører, hvor de bruges til at flytte materialer med.

For den landmand, der kører halm, som ikke nødvendigvis skal stakkes højt, giver det også god mening at anvende en gummiged i stedet for at købe en ekstra traktor med frontlæsser. 

- Generelt vil jeg sige, at deres alsidighed er meget stor, og så er driftsøkonomien lav, lyder det fra Peter Møller, og peger specielt på, at de holder prisen fint, hvorfor indkøbsprisen i forhold til brugtpris, plus omkostninger til vedligehold undervejs gør, at man får nogle billige kørte timer.

Læs også