HCP ny importør af Pronar i Danmark

Pronar har indgået aftale med HCP om at overtage import og distribution af Pronars produktprogram i Danmark.

HCP overtager importen efter Præstbro Maskiner, og HCP og Præstbro vil samarbejde med hinanden i omstruktureringsfasen til alt er godt overleveret.

Overtagelsen er sket som en naturlig udvikling af samarbejdet mellem HCP og Pronar, som indtil nu gennem HCP Ringen også har dækket importen og distributionen i Norge. Et marked, som fra samarbejdet startede, har oplevet stabil vækst til det eksisterende niveau.

Det er samarbejdets ambition i god ånd at videreføre Præstbros arbejde og med HCP’s hjælp at give Pronars produktprogram muligheden for at opnå en endnu større markedsandel i Danmark. Overtagelsen sker løbende og er planlagt afsluttet inden primo juni 2018. De flere ressourcer skal give eksisterende brugere en kortere vej til service og forhandlernet.

- Vi kender virksomheden og produkterne gennem flere år via samarbejdet mellem HCP Ringen og Pronar i Norge og har oplevet et stødt stigende salg, hvorfor turen nu er kommet til Danmark, siger adm. direktør Lars Wear, som oprindeligt selv kommer fra den norske HCP-organisation.

I Danmark bliver det den salgsansvarliges ansvar at få opbygget et forhandlernet og udnytte markedsmulighederne.

- Vi vil tilbyde vores egne traktorforhandlere at blive forhandlere, men er naturligt også interesserede i at samarbejde med en meget stor del af Præstbros hidtidige forhandlere. Kravet til begge grupper er en aktiv salgsindsats og kompetent opfølgning, fortæller Johnny Hansen fra HCP og tilføjer, at HCP Maskincenter i Randers som nationalt showroom for alle HCP forhandlere i tillæg også vil have Pronar-produkter i udstillingen.

Pronar er bl.a. kendt for at producere robuste vogne med lang holdbarhed. De mest almindelige vogntyper er tipvogne, dumpere, kroghejsevogne og maskintrailere, men der er mange andre vogntyper at vælge imellem, og det store flow på fabrikken gør, at der som hovedregel ikke er lange leveringstider på bestilte produkter, ligesom fleksibiliteten giver mulighed for, at kunden selv kan stille krav til farver og tilbehør, siger produktchef Martin Hansen fra HCP, som allerede er i fuld gang med at udbygge forhandlernettet.

Komplet græslinje til gårdbrug

I en gennemgang af Pronars hjemmeside dukker der også en hel græslinje op – alt fra slåmaskiner, spredere, river, pressere til wrappere er omhyggeligt beskrevet og fortæller om et meget bredspektret produktprogram. Pronars butterfly-model har en arbejdsbredde på op til 8,3 meter, og riverne rækker også op til ca. 8 meter. Alle størrelser og varianter er til rådighed for kunderne i mindre arbejdsbredde.

- Vi har besluttet at introducere græslinjen også, for vi tror på, at der er et markedssegment for gode, holdbare redskaber, også til de gårde, der vil klare opgaverne selv. Pronar er kendetegnet ved at være en meget effektiv og rationelt drevet leverandør. Det giver dem en stor fordel i deres prissætning og vi forventer os meget af deres udbygning i Danmark. Det er som udgangspunkt en meget høj kvalitet sammenlignet med den pris, varen udbydes til, og jeg tror, at vi kommer til at se mange brugere skele til Pronar i ønsket om at drive deres arbejde mest rationelt, fortæller Johnny Hansen, HCP.

Redskaber til vintertjeneste

Der er imidlertid flere andre redskabs- og produktlinjer i Pronars sortiment som HCP’s produktchef Martin Hansen er ved at se på. En af dem, HCP allerede kender fra Norge, er et komplet program til snerydning. Også her har de norske forhandlere positive erfaringer med Pronars redskaber som sneplove, valseudlæggere, spredere osv. Fælles for programmet er en robust konstruktion og et brugervenligt design, der sikrer effektiv udnyttelse af redskabernes kapacitet. Vinterredskaberne fås i mange variationer, så hvad enten kunderne har brug for det kraftigere grej til snerydning med en 300 hk traktor eller et let sneblad og en valseudlægger til kompakttraktoren, kan det hurtigt leveres.

Pronar er markedsledende inden for produktion og salg af maskiner og udstyr til landbrug, kommunale opgaver og til transportindustrien med cirka 50 procent markedsandel på det polske marked. Pronar er tillige en af verdens største aktører indenfor produktion af hjul til landbrugs- og kommunale maskiner, affaldshåndtering, pneumatiske og hydrauliske systemer, aksler til trailere samt stålprofiler og plastkomponenter.

Pronar blev grundlagt i 1988. Virksomheden har opbygget forhandlernetværk i hele Europa og eksporterer til over 60 lande, herunder også USA, New Zealand, Australien og flere lande i Afrika.

Læs også