bannerPos

Leverer verdens største mini

For nylig var Jesper Koldsø (t.v.) en tur på Heinemosegård ved Tølløse for at levere verdens største miniplov fra Avlac.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-12-2019 10:00
For nylig leverede Jesper Koldsø, Koldsø Smede og Maskinservice den største Ovlac miniplov der kan fås.

Ploven blev leveret til Heinemosegaard i Stestrup ved Tølløse, som ejes af Klaus Petersen.

Driftlederen Michael Petersen tog imod den trettenfurede miniplov. Ploven skal ikke kun køre som skrælleplov, men også bruges som almindelig plov forud for såning af korn og andre afgrøder.

Markdriften på Heinemosegaard er under omlægning til økologisk drift. Her giver Ovlac miniplovens muligheder for at stille bearbejdningsdybden fra omkring 8 cm til 20 cm mange muligheder for at tilpasse jordbearbejdningen til de enkelte markers behov og beskaffenhed.

På den leverede plov er der, ifølge Jens Iversen fra importøren Farm implement, flere danske aftryk, der er for eksempel kommet klips til justering af arbejdsdybden, i stedet for skruegevind, lige som der er kommet radialdæk på landhjulet, hvilket giver en større trædeflade.

Den nye plov sættes i gang en af de første dage vejret tillader der, så de mange hektarer efterafgrøde kan blive pløjet ned.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

Solceller kan give ekstra indtægter

Solceller fyldte en stor del, da Sesvanderhave holdt julemøde for sukkerroedyrkere.

Skovlandbrug kan være en del af løsningen på landbrugets udfordring

Skovlandbrug kan være en del af løsningen på mange af udfordringerne i landbrugssektoren, herunder klima- og biodiversitetsudfordringer. Landmand Bjarne Larsen ved Esbjerg viste torsdag sit skovlandbrug frem.

Grundvandsovervågning møder kritik fra Rigsrevisionen

Miljøministeren er stærkt utilfreds med, hvad hun betegner som en mangelfuld forvaltning af dispensationer til sprøjtemidler. Ministeren iværksætter nu tre tiltag for at komme usikkerheder og problemer til livs.
Side 1 af 1716 (34320 artikler)Prev1234567171417151716Next