bannerPos

Mærkekamp i toppen om Danmarks mest solgte traktor

Salget i april måned sammenlignet med sidste år er faldet fra 133 til 112 traktorenheder. Case IH fører traktorstatistikken med et mulehår foran John Deere med én mere solgt traktor. Case IH har solgt 30 traktorenheder og John Deere 29 traktorer. På tredjepladsen kommer New Holland ind med 20, efterfulgt af Claas og Fendt med 7, Massey Ferguson med 6, Valtra 4 og Landini og Kubota med hver 2 traktorer. Arkivfoto

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
16-05-2019 06:34
Traktorstatistikken for indregistrerede traktorer i april måned føres af Case IH med et mulehår foran John Deere. Der er et stigende traktorsalg set over de sidste fire måneder sammenlignet med sidste år.

Det stigende traktorsalg i Danmark er blandt andet drevet af Case IH, Massey Ferguson og Claas, der alle har solgt flere traktorer de første fire måneder af 2019 sammenlignet med samme periode i 2018.

I alt er der solgt 516 traktorer i de første fire måneder af 2019 mod 479 traktorer sidste år. Den samlede traktorbestand i Danmark er pr. 30. april 47.100.

John Deere kan, selvom markedsandelen er faldet fra godt 26 procent sidste år til knap 19 procent i år, stadig holde sig på andenpladsen i kampen om Danmarks mest solgte traktor. New Holland har også tabt markedsandele fra godt 20 procent sidste år til i år godt 14 procent.

Lige nu ser tallene således ud for de første fire måneder af 2019. Bemærk, at statistikken er beregnet for traktorer over 40 hk.

Case IH har lagt sig i spidsen med 107 traktorenheder, John Deere: 95, New Holland: 75, Massey Ferguson: 70, Claas: 59, Fendt: 55, Valtra: 24, Deutz-Fahr: 12, Kubota: 3, Landini: 3, McCormick: 2 og endelig JCB med én traktorenhed.

Case IH Puma-traktoren fører statistikken

- Vi er superglade for forsat at ligge nummer et. Det viser, som vi tidligere har sagt, et stort engagement og fokus fra de lokale Case IH-forhandlere over hele landet. Vi må endnu en gang konstatere, at vi ikke endnu har set den fulde effekt af alle de tiltag, som har bragt os hertil, så vi ser fortsat meget positivt på de kommende måneder, udtaler Morten Nørtoft Jørgensen, Marketing Manager for Case IH for Norden og Baltikum i en kommentar til traktorstatistikken.

- Case IH står især stærkt i segmentet over 200 hk, hvor mærket har en markedsandel på hele 21 procent, og det er da også en model i dette segment, nemlig Puma 240 CVX, som tager førstepladsen for flest registreringer på en enkelt model. Puma 240 CVX-føring blev yderligere udbygget i april, og er faktisk knapt fem procent af alle indregistrerede traktorer i år, forklarer han.

- I den kommende tid starter dyrskuesæsonen, og vi ser frem til sammen med vores forhandlere at møde mange glade Case IH-kunder på årets dyrskuer, hvor vi forventer at have nye produkter at vise frem, afslører og slutter Morten Nørtoft Jørgensen.

Salget i april måned sammenlignet med sidste år er faldet fra 133 til 112 traktorenheder. Case IH fører traktorstatistikken med et mulehår foran John Deere med én mere solgt traktor. Case IH har solgt 30 traktorenheder og John Deere 29 traktorer. På tredjepladsen kommer New Holland ind med 20, efterfulgt af Claas og Fendt med 7, Massey Ferguson med 6, Valtra 4 og Landini og Kubota med hver 2 traktorer.

Læs mere om traktorsalget i Danmark på lørdag i dagbladet Effektivt Landbrug Weekend.

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next