bannerPos

Ny knivtromle fra Mandam

Knivtromle i front og en bagmonteret tallerkenharve kan være en god ide.
17-07-2020 09:41

Flere og flere efterafgrøder sætter fokus på godt grej til at sikre optimal nedmuldning. Med en frontmonteret knivharve og en dobbeltrækket tallerkenharve med pakker efter traktoren inviterer Mandam nu grov stub, planterester og efterafgrøder op til dans.

Mandams tallerkenharver og deres evner til at bearbejde stub med mange planterester er velkendt i Danmark, for importøren Brørup Traktor- & Maskincenter har solgt mange af dem siden de i 2003 blev Mandam-importør. Knivharven er derimod ny.

Mandam tilbyder knivharven i 2 modeller og arbejdsbredder fra 3 til 6 m. De er begge konstrueret med en universal liftramme, der muliggør både front- og bagmontage. De leveres med opklap fra 4 m. I standardversionen har den 1 roterende knivvalse, mens WN Tandem, som navnet antyder, arbejder med 2 rækker rullende knivtromler. Den mindste enkeltrække-model vejer 552 kg, mens tandem-modellen i 6 m versionen er oppe på 1.600 kg. Selve knivtromlen har ikke stort effektbehov, så traktorens størrelse skal afpasses efter stub- eller tallerkenharvens behov.

Knivenhederne er produceret i Boron specialstål, der er meget slidstærkt. Der sidder 5 tværgående knivsblade på de roterende enheder - Ø380 mm (enkelt) eller Ø460 mm (tandem). Rullediameteren synes umiddelbart ikke særlig stor, men det er netop en af ideerne med Mandams knivtromle. Den relativt lille diameter, medfører hurtig rotation under fremkørsel og derfor mange ”snit” i stub, halmrester eller efterafgrøder.

hka

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next