Nyt krav om certifikat kræver nye teleskoplæssere hos EUC

Michael Nielsen (til venstre) og kollega Henrik Trebbien på EUC Nordvestsjælland med nyt undervisningsgrej fra Scantruck: En MT625H Comfort med løftehøjde på seks meter fra Manitous construction-program og en MRT1840 ST4 EASY rotationsteleskoplæsser, som løfter i helt op til 18 meters højde.

Henning K. Andersen

13-06-2018 14:43
ErhvervsUddannelsesCenter Nordvestsjælland har fordoblet bestanden med indkøb af to nye Manitou hos Scantruck

Der er run på teleskoplæsserkurserne på ErhvervsUddannelsesCenter Nordvestsjælland i Holbæk. Fra årets begyndelse har der været nye krav til certifikat for at køre med teleskoplæssere, gaffellæssere og større kraner. Og som noget nyt er der nu krav om teleskoplæssercertifikat for at bruge en teleskoplæsser til løft af personer. Altså typisk med en mandskabskurv.

- Vi har haft 120 kursister igennem teleskoplæsseruddannelsen i løbet af det første halve år. Der bliver tale om lidt flere i resten af året. Derfor udvider vi underviserstaben med en faglærer mere, og vi har fordoblet vores bestand af teleskoplæssere til kursisterne fra to til fire, fortæller faglærer Michael Nielsen på EUC Nordvestsjælland.

Han har svarene
Han er alt andet end en hr. Hvem-som-helst, når det gælder de nye certifikat-regler. Det er Michael Nielsen, der sammen med en kollega er forfatter af den censorvejledning, der fremover anvendes, når maskinførere skal sikre sig certifikat til teleskoplæsser med gafler og mandskabskurv. Det er med andre ord Michael Nielsen, der har svar på alle spørgsmålene.

- Maskinførere, der ikke har certifikatet i orden, har resten af 2018 til at få det. Derefter er det ikke lovligt at køre teleskoplæsser med gafler og mandskabskurv. Det er jo to remedier, der i virkeligheden giver en teleskoplæsser mening. Derfor er der også tryk på kurserne, og vi har i høj grad brug for de to nye Manitou-maskiner, som Scantruck har leveret til os, siger Michael Nielsen.

Nemme maskiner
Valget af Manitou var både logisk og nemt for Michael Nielsen og hans kolleger på EUC Nordvestsjælland.

- Vi har købt en Manitou MT625H Comfort, som er en almindelig lille, handy maskine, som kan køre overalt, og som er særdeles manøvredygtigt. Og så en rotationsteleskoplæsser af modellen Manitou MRT1840 ST4 EASY, som afspejler behovene på byggepladserne. Den store læsser har også kranfunktion og anvendes i vid udstrækning til at hejse byggematerialer og vinduer op ved nybyggerier og renoveringer, forklarer Michael Nielsen.

- Manitou har formået at lave nogle maskiner, der er utroligt nemme at manøvrere. De er bløde både i joystickene og maskinernes bevægelser. Det gør dem nemme og behagelig af køre, og derfor er de optimale også til undervisningsbrug, siger faglærer Michael Nielsen.

Ukrudtet er nu i større vækst end det var i april sidste år

20-02-2019 14:00:53

Ved Ringsted har Klaus Jacobsen sammenlignet friske enårig rapgræsplanter med fotos taget sidste år i april. - De lange, hvide rødder viser tydeligt, at væksten er godt i gang. Og allerede har været det i nogen tid, siger han.


Fåreavler kaster håndklædet: - Løbet er kørt, for Energinet har besluttet sig

20-02-2019 12:00:29

Efter at Energinet har offentliggjort den endelige linjeføring for gasledningen Baltic Pipe, har fåreavler Richard Andersen besluttet at afhænde sin besætning på flere end 300 får. En gårdejer undres og får medhold af talskvinde for dem, der får kompressor- og transformerstationen tæt.


Hvor er den folkelige debat i forhold til Baltic Pipe?

20-02-2019 11:00:49

Baltic Pipe opfylder ikke danskernes forventninger til demokratiet, mener skribenten. Han efterlyser hensyn til almenvellet i Danmark og efterlyser en folkelig debat i forhold til linjeføringen for en gasledning fra Norge til Polen.


Nye muligheder i NTM for krydsningsdyr

20-02-2019 09:05:04

Nye avlsværdital for krydsningsdyr gør det muligt at bruge kønssorteret sæd og kødkvægssæd mere målrettet i krydsningsbesætninger og dermed øge det avlsmæssige niveau, skriver Viking Danmark.


Sender to milliarder kroner tilbage til ejerne

20-02-2019 09:02:22

Hele nettoresultatet for 2018 bliver som ventet sendt tilbage til Arlas andelshavere. Det betyder efterbetaling på 2,3 eurocent pr. kilo mælk i gennemsnit til andelshaverne.


Så dygtige er landmænd og fødevareindustri faktisk til at undgå spild

20-02-2019 09:00:19

Danske fødevareproducenter er mestre i at recirkulere.


Animalske fødevarer giver faktisk mindst madspild

20-02-2019 09:00:06

Hovedparten af fødevareaffaldet fra primærproduktionen og fødevareindustrien går i virkeligheden ikke til spilde, men bliver genanvendt til forskellige formål.


Svinenoter

20-02-2019 09:00:04

Ledelsestemaer for landmænd ligner dem for andre virksomheder

20-02-2019 06:00:51

Topledere i erhvervsvirksomhederne og praktiske landmænd har mange sammenfald i fokusområder i denne tid.


Sjællandsk dyrskuemand til Fyn

20-02-2019 06:00:06

Nu rykker svineprisen i USA på sig

19-02-2019 17:46:59

Donald Trump ligger fortsat i forhandlinger med Kina om en løsning på handelskonflikten de to lande imellem. Det tegner positivt med forhandlingerne og det kan gavne svineprisen i ikke kun USA men også her hjemme. Kina får desuden brug for at importere store mængder af svinekød, nu hvor udbruddet af den afrikanske svinepest fortsætter med bredde sig i landet med de mange grise.


Ny direktør i Seges

19-02-2019 16:47:32

Fra Taulov til Mumbai

19-02-2019 16:00:54

Med en østjysk landbrugsbaggrund arbejder Robert Jensen Brink i Indiens største by med at bygge bro mellem danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og indiske importører.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Semler Agro Rykker ud i Marken

10-11-2018 09:50:25

John Deere traktorer med redskaber fra forskellige producenter står klar, når Semler Agro tirsdag den 23. oktober rammer Fredericia med DemoTour 2018


Side 1 af 1462 (29222 artikler)Prev1234567146014611462Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer