Nyt krav om certifikat kræver nye teleskoplæssere hos EUC

ErhvervsUddannelsesCenter Nordvestsjælland har fordoblet bestanden med indkøb af to nye Manitou hos Scantruck

Der er run på teleskoplæsserkurserne på ErhvervsUddannelsesCenter Nordvestsjælland i Holbæk. Fra årets begyndelse har der været nye krav til certifikat for at køre med teleskoplæssere, gaffellæssere og større kraner. Og som noget nyt er der nu krav om teleskoplæssercertifikat for at bruge en teleskoplæsser til løft af personer. Altså typisk med en mandskabskurv.

- Vi har haft 120 kursister igennem teleskoplæsseruddannelsen i løbet af det første halve år. Der bliver tale om lidt flere i resten af året. Derfor udvider vi underviserstaben med en faglærer mere, og vi har fordoblet vores bestand af teleskoplæssere til kursisterne fra to til fire, fortæller faglærer Michael Nielsen på EUC Nordvestsjælland.

Han har svarene
Han er alt andet end en hr. Hvem-som-helst, når det gælder de nye certifikat-regler. Det er Michael Nielsen, der sammen med en kollega er forfatter af den censorvejledning, der fremover anvendes, når maskinførere skal sikre sig certifikat til teleskoplæsser med gafler og mandskabskurv. Det er med andre ord Michael Nielsen, der har svar på alle spørgsmålene.

- Maskinførere, der ikke har certifikatet i orden, har resten af 2018 til at få det. Derefter er det ikke lovligt at køre teleskoplæsser med gafler og mandskabskurv. Det er jo to remedier, der i virkeligheden giver en teleskoplæsser mening. Derfor er der også tryk på kurserne, og vi har i høj grad brug for de to nye Manitou-maskiner, som Scantruck har leveret til os, siger Michael Nielsen.

Nemme maskiner
Valget af Manitou var både logisk og nemt for Michael Nielsen og hans kolleger på EUC Nordvestsjælland.

- Vi har købt en Manitou MT625H Comfort, som er en almindelig lille, handy maskine, som kan køre overalt, og som er særdeles manøvredygtigt. Og så en rotationsteleskoplæsser af modellen Manitou MRT1840 ST4 EASY, som afspejler behovene på byggepladserne. Den store læsser har også kranfunktion og anvendes i vid udstrækning til at hejse byggematerialer og vinduer op ved nybyggerier og renoveringer, forklarer Michael Nielsen.

- Manitou har formået at lave nogle maskiner, der er utroligt nemme at manøvrere. De er bløde både i joystickene og maskinernes bevægelser. Det gør dem nemme og behagelig af køre, og derfor er de optimale også til undervisningsbrug, siger faglærer Michael Nielsen.

Læs også