bannerPos

Nyt krav om certifikat kræver nye teleskoplæssere hos EUC

Michael Nielsen (til venstre) og kollega Henrik Trebbien på EUC Nordvestsjælland med nyt undervisningsgrej fra Scantruck: En MT625H Comfort med løftehøjde på seks meter fra Manitous construction-program og en MRT1840 ST4 EASY rotationsteleskoplæsser, som løfter i helt op til 18 meters højde.

Henning K. Andersen

13-06-2018 14:43
ErhvervsUddannelsesCenter Nordvestsjælland har fordoblet bestanden med indkøb af to nye Manitou hos Scantruck

Der er run på teleskoplæsserkurserne på ErhvervsUddannelsesCenter Nordvestsjælland i Holbæk. Fra årets begyndelse har der været nye krav til certifikat for at køre med teleskoplæssere, gaffellæssere og større kraner. Og som noget nyt er der nu krav om teleskoplæssercertifikat for at bruge en teleskoplæsser til løft af personer. Altså typisk med en mandskabskurv.

- Vi har haft 120 kursister igennem teleskoplæsseruddannelsen i løbet af det første halve år. Der bliver tale om lidt flere i resten af året. Derfor udvider vi underviserstaben med en faglærer mere, og vi har fordoblet vores bestand af teleskoplæssere til kursisterne fra to til fire, fortæller faglærer Michael Nielsen på EUC Nordvestsjælland.

Han har svarene
Han er alt andet end en hr. Hvem-som-helst, når det gælder de nye certifikat-regler. Det er Michael Nielsen, der sammen med en kollega er forfatter af den censorvejledning, der fremover anvendes, når maskinførere skal sikre sig certifikat til teleskoplæsser med gafler og mandskabskurv. Det er med andre ord Michael Nielsen, der har svar på alle spørgsmålene.

- Maskinførere, der ikke har certifikatet i orden, har resten af 2018 til at få det. Derefter er det ikke lovligt at køre teleskoplæsser med gafler og mandskabskurv. Det er jo to remedier, der i virkeligheden giver en teleskoplæsser mening. Derfor er der også tryk på kurserne, og vi har i høj grad brug for de to nye Manitou-maskiner, som Scantruck har leveret til os, siger Michael Nielsen.

Nemme maskiner
Valget af Manitou var både logisk og nemt for Michael Nielsen og hans kolleger på EUC Nordvestsjælland.

- Vi har købt en Manitou MT625H Comfort, som er en almindelig lille, handy maskine, som kan køre overalt, og som er særdeles manøvredygtigt. Og så en rotationsteleskoplæsser af modellen Manitou MRT1840 ST4 EASY, som afspejler behovene på byggepladserne. Den store læsser har også kranfunktion og anvendes i vid udstrækning til at hejse byggematerialer og vinduer op ved nybyggerier og renoveringer, forklarer Michael Nielsen.

- Manitou har formået at lave nogle maskiner, der er utroligt nemme at manøvrere. De er bløde både i joystickene og maskinernes bevægelser. Det gør dem nemme og behagelig af køre, og derfor er de optimale også til undervisningsbrug, siger faglærer Michael Nielsen.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next