Nyt samarbejde om New Holland-maskiner på Fyn

Egebjerg Smedie ApS og Kragmann A/S indleder strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S om markedsføring, salg og service af New Holland-landbrugs- og entreprenørmaskiner på Fyn.

Pr. 1. januar 2021 vil Egebjerg Smedie og Kragmann indgå i »Lyngfeldt-familien« med ansvar for New Holland-landbrugs- og entreprenørmaskiner på Fyn og øerne, på lige fod med Maskinpartner, SP Maskiner, Lykkesmeden og Landbrugsservice Kolind, for deres respektive områder.

- Fyn er fin, men for lille, udtrykte Kragmann i pressen allerede for fem år siden.

- Leverandørkrav til kompetencer blandt forhandleres medarbejdere er for stigende, og for at kunne yde den bedst mulige indsats i forbindelse med service og salg til kunderne i landbrugs- og entreprenørbranchen vil en fortsat specialisering være nødvendig. Specialisering kræver volumen, og som konstateret er Fyn ikke tilstrækkelig stor nok, udtaler maskinhandler Jesper Kragmann, Kragmann A/S.

Egebjerg og Kragmann anser sig selv for blivende kræfter i branchen, og har derfor valgt at blive »en del af noget større«, så alle i familien kan trække på hinandens ekspertise til fordel for både kunder, ansatte og forretningerne hver især, hedder det i en pressemeddelelse.

Større bedrifter

Der foregår en konsolidering i maskinbranchen såvel som i landbruget, hvor det medfører større bedrifter med færre og mere effektive maskiner. Afledt heraf øges sårbarhed ved maskinstop i de meget koncentrerede driftsperioder.

- Flere i maskinhandlerbranchen arbejder mod færre geografiske enheder med langdistanceservicebiler. Vi vil i vores samarbejdsaftale bibeholde nærhed til kunderne. Mellem syv partnere vil der være en klar forøget servicesikkerhed, og vi aktiverer stordriftsfordele mellem os uden at miste nærhed til kunderne, forklarer maskinhandleren, og fortsætter:

- Vi har i en årrække afsondret muligheder for samarbejder, der kunne gøre os større, og vi er glade for, at Lyngfeldt ser samme fordele, som vi gør. Vi vil gerne være på forkant med udviklingen og frivilligt indgå i en stærk alliance, som vi også kan komme til at sætte vores præg på og være med til at udvikle i fremtiden, slutter han.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Læs også