bannerPos

Pløjearbejde med præcision og perfektion

Med Kuhns CCI 1200 Isobus-terminal er der fuld kontrol over Vare-Master L Smart Ploughing. Traktorføreren skal kun koncentrere sig om at vende traktoren ved enderne. Resten klarer Smart Ploughing funktionerne og gps'en.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
19-11-2020 18:00
Præcisionslandbrug handler også om perfekte plovfurer, der alle ligger ens. Kuhns Smart Ploughing, som er Kuhns Isobus-plove, vil sammen med den nye Vari-Master L plov optimerer pløjearbejdet til et nyt perfektionsniveau.

Kuhns nyklassiker, Vare Master L, fik stor hæder ved Agritechnica 2019, hvor dens Isobus-kompatibilitet og funktionen Smart Ploughing blev fremhævet.

Smart Ploughing betyder at funktioner som vending, variabel furebredde, forreste furebredde, dybdekontrol, ensartet furedybde, hældning, stensikringsmoment med mere kan kontrolleres fra Isobus-terminalen i traktoren. 

Til denne funktion hører naturligvis, at ploven spiller sammen med et gps-system. Ved Smart Ploughing plovversionen behøver traktorføreren kun at holde hænderne på rattet, når han kommer til forageren. Når ploven er løftet op, sørger Smart Ploughing faciliteten for at vende ploven på de rette tidspunkter og efter vendingen retter den sig naturligvis ind igen ved hjælp af gps.

Smart Ploughing Line styres af en gps-funktion, der hele tiden sikrer, at ploven trækker furerne i helt lige, fordi den automatisk korrigerer for ændringer i jordforholdene, skråninger og andet, der får linjen til at skride. Alt sammen for at sikre en perfekt og ensartet pløjning på hele marken.

Smart Ploughing Line er et ekstraudstyr, som er en eksklusiv funktion fuldt integreret i de nye Vari-Master L Isobus-plove. Der er selvfølgelig kompatibilitet med de moderne traktorers terminaler samt de kendte CCI-terminaler, som en stor andel af de europæiske redskabsproducenter anvender, herunder også Kuhn. Smart Ploughing Line kræver blot det AEF-certificerede softwareprogram Parallel Tracking åbnet i Isobus-terminalen.

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next