bannerPos

Sæsonens første kartoffelrenser sat i gang

Hos Thyregod i Give ser man en større og større efterspørgsel af deres velkendte TRV Simply. TRV Simply er en kartoffelrenser, der er videreudviklet fra den traditionelle renser til majs, roer og kornafgrøder.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
01-05-2020 12:45
I sidste uge kunne Thyregod sammen med Brovig Maskiner i Tinglev starte en 4 rækket mekanisk renser til kartofler op hos Martin Petersen i Vippel og Andreas Jessen Terkelsbøl.

Hos Thyregod i Give ser man en større og større efterspørgsel af deres TRV Simply-kartoffelrenser. TRV Simply er en kartoffelrenser, der er videreudviklet fra den traditionelle renser til majs, roer og kornafgrøder.

Kartoffelrenseren leveres fra 2- til 8-rækker i liftudgave og i en 12- og  18-rækket udgave på den store bugserede udgave TRV-Swingking.

- Vi får rigtig mange forespørgsler og ordrer ind på disse maskiner lige nu, lyder det fra salgsdirektør Torben Hehr, der fortsætter:

- Man kan godt mærke at kunderne er i tvivl om, hvor meget kemi der er til rådighed og derfor gerne vil være forberedt på at være over ukrudtet, på en anden måde end kun med sprøjten, forklarer han.

Indstillingsmulighederne er vigtige

Med udgangspunkt i den kendte TRV-renser har Thyregod udviklet en kartoffelrenser, der har de muligheder kunderne efterspørger. 3D- fjeder belastet striglesæt, som kan justeres efter kammens størrelse og trykket kan samtidig justeres.

En fjedrende S-tand som går i bunden af kammen og løsner jorden. Kamknive til at lave en fuld gennemskæring af ukrudtet på siden af kammen, og til sidst takkede eller alternativt glatte tallerkner til at lægge ny jord omkring kammene.

På den måde plejer kartoffelrenseren præcist og enkelt kartoffelkammene og sørger for, at ukrudt med det samme bliver skåret og lagt til tørre øverst.

Hver sektion kan indstilles efter kundens ønske uanset hvilken kambredde og -afstand man arbejder med.

Tilfredse

Martin og Andreas var tilfreds med dagens opstart som varede et par timer, og Martin kunne fortsætte med rensning af sine økologiske kartofler.

For både Martin og Andreas var valget vigtigt på baggrund af opsætning af maskinen. Maskinen er bagerst udstyret med tallerkner til at lægge jord op i kammene.

At der ikke er en kamformer er helt elementært for Thyregod-maskinen, fordi på den måde sikrer man en kam, som har en væsentligt bedre vandgennemtrængning direkte til kartoflerne og ikke leder vandet ned i bunden af kammen.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next