Sæsonens første kartoffelrenser sat i gang

I sidste uge kunne Thyregod sammen med Brovig Maskiner i Tinglev starte en 4 rækket mekanisk renser til kartofler op hos Martin Petersen i Vippel og Andreas Jessen Terkelsbøl.

Hos Thyregod i Give ser man en større og større efterspørgsel af deres TRV Simply-kartoffelrenser. TRV Simply er en kartoffelrenser, der er videreudviklet fra den traditionelle renser til majs, roer og kornafgrøder.

Kartoffelrenseren leveres fra 2- til 8-rækker i liftudgave og i en 12- og  18-rækket udgave på den store bugserede udgave TRV-Swingking.

- Vi får rigtig mange forespørgsler og ordrer ind på disse maskiner lige nu, lyder det fra salgsdirektør Torben Hehr, der fortsætter:

- Man kan godt mærke at kunderne er i tvivl om, hvor meget kemi der er til rådighed og derfor gerne vil være forberedt på at være over ukrudtet, på en anden måde end kun med sprøjten, forklarer han.

Indstillingsmulighederne er vigtige

Med udgangspunkt i den kendte TRV-renser har Thyregod udviklet en kartoffelrenser, der har de muligheder kunderne efterspørger. 3D- fjeder belastet striglesæt, som kan justeres efter kammens størrelse og trykket kan samtidig justeres.

En fjedrende S-tand som går i bunden af kammen og løsner jorden. Kamknive til at lave en fuld gennemskæring af ukrudtet på siden af kammen, og til sidst takkede eller alternativt glatte tallerkner til at lægge ny jord omkring kammene.

På den måde plejer kartoffelrenseren præcist og enkelt kartoffelkammene og sørger for, at ukrudt med det samme bliver skåret og lagt til tørre øverst.

Hver sektion kan indstilles efter kundens ønske uanset hvilken kambredde og -afstand man arbejder med.

Tilfredse

Martin og Andreas var tilfreds med dagens opstart som varede et par timer, og Martin kunne fortsætte med rensning af sine økologiske kartofler.

For både Martin og Andreas var valget vigtigt på baggrund af opsætning af maskinen. Maskinen er bagerst udstyret med tallerkner til at lægge jord op i kammene.

At der ikke er en kamformer er helt elementært for Thyregod-maskinen, fordi på den måde sikrer man en kam, som har en væsentligt bedre vandgennemtrængning direkte til kartoflerne og ikke leder vandet ned i bunden af kammen.

Læs også