bannerPos

Traktorsalget falder i Danmark

John Deere trækker det længste strå i maj måned med 15 solgte traktorer, Case IH med 13, Fendt med 9, New Holland med 8, Kubota og Valtra med hver 4, Claas med 3 og Deutz-Fahr, Massey-Ferguson og McCormick med hver én.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
08-06-2020 14:25
Coronakrisen har sat sit præg på denne måneds traktorstatistik. Et fald på næsten 50 procent i forhold til sidste år for maj måned.

Maj måned har været en hård kamp for traktorimportørerne og forhandlerne i Danmark. Salget er gået fra 116 traktorer sidste år i maj måned til 60 solgte traktorenheder for maj 2020. Salget er næste halveret i maj måned, men for året første fem måneder er salget kun faldet med knap 9 procent.

John Deere trækker det længste strå i maj måned med 15 solgte traktorer, Case IH med 13, Fendt med 9, New Holland med 8, Kubota og Valtra med hver 4, Claas med 3 og Deutz-Fahr, Massey-Ferguson og McCormick med hver én.

For de første fem måneder af 2020 er det Case IH, der fører traktorstatistikken med 106 traktorenheder, Fendt placerer sig som nummer to og John Deere på en sikker tredjeplads med 100 solgte traktorer.

På de efterfølgende pladser er det New Holland med 75, Massey-Ferguson med 58, Valtra med 47, Claas med 46, Deutz-Fahr med 19, Kubota med 8, McCormick med 2 og Landini med én.

I alt er der solgt 572 traktorer mod 627 sidste år.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next