Vagtskifte efter 40 år

Svanninge Auto & Traktorservice A/S fortsætter uændret under det nye partnerskab mellem René Helding og Brian M. Andersen.

Det hele startede i et lille værksted i Kirkegyden i Svanninge i 1979. Den dengang 22-årige Aage Larsen grundlagde her Svanninge Auto, der siden skulle vise sig hurtigt at blive for stor en succes til den lille lokalitet.

- I 1985 flyttede vi derfor værkstedet til ejendommen her, der oprindeligt var en tidligere foderstofforretning, fortæller Aage Larsen, om virksomheden, der i de nye faciliteter hurtigt voksede fra 2 til 6 mand i løbet af kort tid. Og som også kom med under AutoMester-kæden som værksted nummer fire, da kæden blev grundlagt i 1993.

Det er derfor blevet til 40 gode år for den erfarne mekaniker, og alle år har det været med følgeskab af hans hustru Karen, der har holdt styr på alle opgaverne på kontoret. Nu har de begge valgt at overlade roret til nye kræfter, og lader jubilæumsåret være en passende milepæl for et nyt kapitel.

Med fra start

En af de medarbejdere, der stort set har fulgt udviklingen fra begyndelsen, er René Helding.

- René var den første lærling i firmaet, og han startede, imens vi endnu var i gang i værkstedet i Kirkegyden, fortæller Aage Larsen om mekanikeren, der trådte ind i ejerskabet i 1998.

Det er derfor en naturlig del af den fremtidige løsning for forretningen, at René Helding nu har købt yderligere en del af Svanninge Auto & Traktorservice, mens Brian M. Andersen, der har været ansat siden 2006, også køber en andel. Der er derfor tale om et fremtidigt partnerskab mellem to kendte ansigter på værkstedet, der er trådt i kraft pr. 30. juni i år.

- Fremadrettet bliver det René, der hovedsageligt står for landbrugssiden, mens Brian har ansvaret på bilværkstedet. På den måde har de delt værkstedet lidt imellem sig, lyder det fra Aage Larsen, der påpeger, at kunderne umiddelbart kan forvente, at værkstedet fortsætter som hidtil.

Aage Larsen fortsætter da også foreløbig sin daglige gang på værkstedet, hvor han fortsat vil hjælpe med salget af traktorer og havemaskiner, ligesom han fortsat træder til som afløser i forbindelse med ferier. På kontoret er Karen imidlertid stoppet helt. I stedet er det blevet René Heldings hustru, Ninna, der varetager opgaverne.

Claas, Cub Cadet og mange flere

Svanninge Auto & Traktorservice er på traktor- og landbrugssiden samarbejdspartnere med Ringe Maskinforretning om Claas, når det kommer til salg og service.

Et andet mærke, som  forretningen i Svanninge sælger en del af, er Pöttinger, mens mærkerne indenfor have- og parkmaskinerne blandt andet tæller Stiga, Cub Cadet og Echo.

- Særligt de senere år har det hovedsageligt været René, der har passet værkstedet for traktor- og entreprenørmaskiner, idet jeg har arbejdet en del i salg, fortæller Aage Larsen, der som nævnt fortsat kan kontaktes vedrørende handel.

 

Læs også