Onlinemøder sætter fokus på mink

Rådgivningsvirksomheden Sagro har taget hul på i alt fem onlinemøder om mink. Første møde handlede om beskatning og knap 100 mennesker lyttede med.

Sagro er i fuld gang med en række onlinemøder med fokus på mink. Arkivfoto
Sagro er i fuld gang med en række onlinemøder med fokus på mink. Arkivfoto

Sagro satte forleden gang i det første af i alt fem online møder med fokus på mink. Alle møder varer 20 minutter og knap 100 lyttede med da temaet var »beskatning«.

Skattespecialist Niels Aksel Dalgas, Sagro, gjorde det klart fra start, at Skat vil være en stor med- eller modspiller og at kun en meget lille del af de penge minkavlerne vil få er skattefrie.

Blandt andet den grund, farmen er placeret på, hvis man opnår en fortjeneste ved ekspropriation. Det gælder også bygninger, hvis salgsprisen er højere end den oprindelige købspris.

- Et tab kan modregnes i andre fremtidige fortjenester efter ejendomsavance- og beskatningsloven, forklarede Niels Aksel Dalgas.

Når man kigger på ekspropriation af bygninger, vil fortjeneste og tab opgøres som et almindeligt salg efter afskrivningsloven.

- Hvis salgsprisen er mindre end den skattemæssige nedskrevne værdi, vil tabet fradraget i virksomhedens resultat. Er salgsprisen derimod højere vil fortjenesten beskattes i virksomhedens resultat.

Ser man på inventaret vil fortjeneste og tab opgøres som et almindeligt salg.

Ugen efter fulgte et webinar med temaet »Opgørelse over erstatning« og senere følger »Miljø«, »Socialjura og det personlige perspektiv« og slutteligt »Færdig med mink, hvad nu?«

Læs også

Skind går som varmt brød
Heftige prisstigninger på årets første minkauktion
Muligt milliardforskud
Vestjysk Landboforening: - Hvor er belægget for vanvidsregler om minkgylle?
Minksagen kan få nyt politisk efterspil
EU-Kommissionen godkender forskud til minkavlere