41 procent vil definitivt afskaffe minkproduktion

Ifølge en ny meningsmåling foretaget af YouGov for World Animal Protection ønsker 41 procent af den danske befolkning definitivt ikke, at minkproduktion skal genopstå i Danmark. Kun en femtedel vil have minkindustrien tilbage.

Ifølge en ny undersøgelsen er modstanden mod minkproduktion i Danmark stadigt stigende til trods for regeringens manglende hjemmel til at aflive samtlige mink sidste år og det efterfølgende forløb.

I en ny måling blandt 1005 danskere, foretaget af Yougov, svarer 41 procent, at de slet ikke ønsker, at minkproduktion skal genoptages, mens 9 procent til dels er enige og svarer »i mindre grad«. 


Kun i alt 20 procent svarer, at de enten »i meget høj grad« eller »i høj grad«, ønsker industrielle mink tilbage.

Den forrige meningsmåling om minkproduktion - foretaget i slutningen af september i år af Megafon for TV2 - spurgte befolkningen, om de ville have et direkte forbud, og her var befolkningen splittet i to næsten lige store halvdele.

Tror, at det vil brede sig

40 procent var i september modstandere af et forbud og svarede at de var »helt uenig« eller »delvis uenig«. 44 procent var tilhængere, og svarede, at de var »helt enig« eller »delvis enig« i, at minkproduktion skulle forbydes.  

- Jeg er sikker på, at vi i løbet af få år vil se en afvikling af mink-produktion i hele EU. Bevægelsen er allerede godt igang, og den er ikke til at stoppe. En lang række lande har allerede forbudt det, eller er ved at udfase industrien. Det drejer sig blandt andet om Norge, Tyskland, Østrig, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Serbien og Kroatien, siger Esben Sloth, der er kampagnechef for World Animal Protection Danmark, i en pressemeddelelse.

I den nye undersøgelse er et klart flertal af danskere parat til at følge de andre EU-landes eksempel.

44 procent svarer, at Danmark i »meget høj grad« eller »i høj grad« bør følge de andre landes forbud mod minkavl. Blot 16 procent mener, at vi »slet ikke« bør skele til udviklingen i de andre EU-lande, når de forbyder minkproduktion.
 

 

Læs også