To minkavlere anmeldt for snyd med coronaprøver

Yderligere to minkavlere er nu blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen for at snyde med coronatest af mink. Det bekræfter Fødevarestyrelsen overfor TV Midtvest.

Fødevarestyrelsen har ifølge TV Midtvest politianmeldt yderligere to minkavlere for at snyde med coronatest af mink.

Den ene anmeldelse har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget, mens den anden er indgivet til Sydøstjyllands Politi.

Fødevarestyrelsen oplyser over for mediet, at de to anmeldelser, der er indgivet 16. august, knytter sig til en minkdokumentar, som TV 2 har udgivet i juni.

Dokumentaren handlede om, hvordan tre tidligere minkavlere forsøgte at skjule mulig coronasmitte på deres minkfarm. Det skulle blandt andet være sket ved at bytte prøver fra muligvis smittede dyr ud med prøver fra raske, aflivede dyr.

Kritiserer metode

De minkavlere, der kunne dokumentere, at deres mink ikke var smittet med corona, kunne få udbetalt 200 kroner mere pr. avlsdyr fra myndighederne, som havde påbudt minkavlerne at tage regelmæssige prøver. Det skete i et forsøg på at begrænse spredningen af coronasmitte.

- At snyde med prøvesvarene for at få en højere erstatning fra statskassen er både ulovligt og kan have udsat medarbejdere i minkfarmen for en smitte, der kunne have været opdaget, har Fødevarestyrelsen tidligere skrevet i et mailsvar til TV Midtvest.

Midt- og Vestjyllands Politi er ifølge mediet også i gang med at efterforske, hvorvidt tidligere minkavler Niels Christian Poulsen fra No ved Ringkøbing benyttede sig af en lidt for kreativ metode, da han tog coronaprøver fra sine mink i 2020. Han blev politianmeldt af Fødevarestyrelsen på baggrund af et indslag i DR Nyheder.

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også