Formand øjner god fremtid for minkavl i Danmark

Det midlertidige forbud mod minkavl i Danmark står foran at blive ophævet ved årsskiftet, og det kan man mærke hos den nye minkavlerforening, Danske Mink.

For nylig havde godt 50 personer sat kursen mod Saga Furs i Herning, hvor Danske Mink havde informationsmøde om fremtiden for minkavl i Danmark.

Her kunne de fremmødte lytte til politiske indlæg, der i skarpe vendinger kritiserede regerignens håndtering af minksagen. Blandt andet var formand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg på talerstolen, samt den konservative landbrugsordfører, Per Larsen.

Begge lovede, at minksagen ville få politiske konsekvenser for Mette Frederiksen, hvis Danmark skifter den socialdemokratiske regering ud med en borgerlig.

Grund til optimisme

På informationsmødet fastslog formanden for Danske Mink, Louise Simonsen, at der er grund til optimisme om fremtiden for minkavl.

- Jeg er meget håbefuld omkring fremtiden, og jeg synes, at det har båret frugt, at vi har været ambitiøse og har hængt i, siger hun til Effektivt Landbrug og fortsætter:

- Og når man tager i betragtning, hvor længe vi har været i gang, er det jo en helt anden fornemmelse at stå med i år i modsætning til sidste år, hvor vi lige havde fået en våd klud i hovedet igen.

Louise Simonsen erkender, at en genstart af mink-erhvervet ikke er noget, man gør på en eftermiddag.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor opgave. Men jeg vil nu sige, at det er den mindste opgave nu, når der er givet grønt lys for at genstarte minkavl i Danmark, siger hun.

Læs også