Rådgivningsselskab: Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

92.000 kroner. Det er det maximale beløb, som minkavlere kan få som kompensation for faldende omsætning som led i én af regeringens corona-hjælpepakker.

Det kan være lige præcis den redningsplanke, der kan holde liv i forretningen, fortæller Christian Primdahl, der er virksomhedsrådgiver i Sagro.

- Rigtigt mange minkavlere har været gode til at reducere deres omkostninger til et absolut minimum, så de har gjort, hvad de selv kunne. Kompensationen for den manglende omsætning kan derfor være rigtig vigtig, siger han.

Sagro har omkring 250 minkkunder, og langt de fleste af dem er mærket af nedgangen.

- Avlerne har solgt langt færre skind sammenlignet med sidste år, så selv om sidste år ikke var godt, har der været tale om en klar nedgang i omsætningen. Vi gik fra et dårligt niveau til et om muligt endnu lavere, siger Christian Primdahl.

Udbetaling

Der er på nuværende tidspunkt søgt kompensation for knapt halvdelen af minkkunderne i Sagro. I nogle tilfælde kan avleren dog ikke komme i betragtning. Det er blandt andet, hvis der under samme CVR-nummer er andre driftsgrene, der har oplevet en stigende omsætning, så den samlede omsætning ikke er faldet tilstrækkeligt, oplyser Sagro.

Rådgivningsselskabet har hjulpet minkavlerne med ansøgningerne siden medio maj, og en stor del af ansøgningerne er nu behandlet og pengene udbetalt.

- Det er gået forholdsvist hurtigt med at få pengene ud. Det bedste eksempel er en kunde, som fik pengene udbetalt allerede dagen efter ansøgning, siger Christian Primdahl.

Går i gang med anden runde

Ansøgningsrunden strækker sig frem til 31. august, hvor også den anden kompensationsordning for faste omkostninger udløber. Her har Sagro ikke søgt for kunderne endnu, da ansøgningen for fire måneders-perioden først er åbnet ultimo maj.

- Mens der er tale om ensartede beløb i den første kompensationsordning, vil det være langt mere individuelt, hvilke beløb der kommer i spil, når det handler om faste omkostninger, lyder det fra Sagro.

mip

Læs også