bannerPos

Minkavler får stor regning

07-02-2020 12:15

En nordjysk minkavlers kamp for at udvide produktionen siden 2013 er endt i en dom i en retssag, der medfører en regning til minkavleren, der ejer Søndervang Pelsfarm.

Det skriver Nordjyske.

Ifølge mediet skal minkavleren, Robert Nielsen, betale 185.000 kroner for processen i byretten og landsretten, mens han skal betale 110.000 kroner i omkostninger til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Robert Nielsen fortæller, at hans forsikringsselskab dækker nogle af hans omkostninger, og at han endnu ikke præcis kender sit eget tab.

- På sigt kan afslaget betyde noget for min virksomhed, fordi min produktion kan blive for lille, siger Robert Nielsen til Nordjyske.

Da Robert Nielsens selskab i 2013 søgte om tilladelse til at udvide produktionen, medførte naboklager en årelang sagsbehandling, der endte i et afslag. Siden har selskabet klaget over den afgørelse, men nu har Højesteret altså fældet den afgørende dom.

Søndervang Pelsfarm fik i 2018 et underskud på 2,1 millioner kroner, mens egenkapitalen var 20,3 millioner kroner.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next