Stor opbakning til minkmøde

Virksomhedsrådgiver Kennet Rønfeldt, LandboNord, opfordrede minkaverne til at få lavet en scenarieberegning.
Virksomhedsrådgiver Kennet Rønfeldt, LandboNord, opfordrede minkaverne til at få lavet en scenarieberegning.

I samarbejde med LVK Minkdyrlægerne og Kopenhagen Fur havde LandboNords MinkRådgivning forleden inviteret til møde. Overskriften på mødet var »Minkavler 2020?«, og var de 120 deltagere i tvivl om, hvordan indtjeningsmulighederne i branchen er i øjeblikket, så burde de ikke være det efterfølgende. Virksomhedsrådgiver i LandboNord, Kennet Rønfeldt, var en af oplægsholderne, som opfordrede deltagerne til at tage kloge beslutninger i en svær tid med lave skindpriser på fjerde år.

- Når vi fortsat har en fremstillingspris højere end hvad skindene bliver solgt til, så er det vigtigt at overveje, hvordan man skal fortsætte produktionen, hvilke håndtag, der skal drejes på – og ikke mindst om man i det hele taget skal fortsætte. Så derfor er min opfordring at få foretaget en scenarieberegning, så der skabes et overblik. Omvendt står man som investor og overvejer at gå ind i branchen, så kan det være en gylden mulighed lige nu, selvom det er behæftet med høj risiko, vurderer Kennet Rønfeldt.

Til aftenens arrangement var der udover indlæg fra Kennet Rønfeldt også indlæg fra Mette Krag Jensen og Peder Elbæk Pedersen (LVK Minkdyrlægerne) og Hans Henrik Møller (Kopenhagen Fur) og Niels C. Mikkelsen (LandboNords MinkRådgivning).

Læs også

Medie: Minklukninger koster kommune dyrt
Vestager afviser EU-forklaring om minkkompensation
Udspil: 15-17 milliarder på bordet til minkavlerne
Minkavler dybt chokeret over myndigheder
Vil holde tidligere minkansatte i landbruget
200 minkavlere samlet til krisemøde