Vild natur på skoleskemaet

Friluftsrådet og Miljøministeriet engagerer nu skolerne i kampen for mere vild natur med færdigstrikkede undervisningsmaterialer, der gør det nemt at sætte biodiversitet på skoleskemaet hér efter sommerferien i det nye skoleår.

Vild natur skal nu på skoleskemaet. Arkivfoto

Hele 92 kommuner er i fuld gang med at gøre Danmark vildere, og i kampen om at blive Danmarks VILDESTE kommune kan de danske skoler spille en vigtig rolle.

Friluftsrådet har nemlig samlet materialer på et nyt site, der guider skolerne til at give biodiversiteten og de truede arter en hjælpende hånd på skolernes matrikler – og hjælpe deres kommune op i superligaen af landets vildeste naturkommuner.

- Naturen er i krise, og tusindvis af dyr og planter mangler plads og levesteder i Danmark. Heldigvis er naturen blevet en folkesag, og i fællesskab kan vi vende tilbagegang til fremgang, så naturkrisen ikke skubbes videre til vores børn og børnebørn, siger miljøminister Lea Wermelin.

Biodiversitet i børnehøjde

På Friluftsrådets nye site kan man finde undervisningsmaterialer fra en række forskellige aktører om den vilde natur målrettet 0. – 9. klasse samt de gymnasiale uddannelser. Eleverne kan blive klogere på alt fra gyvel og grævlinger til marinebiologi i danske farvande.

Alle kan kvit og frit downloade og bruge undervisningsmaterialerne, der uanset klassetrin skal give eleverne en forståelse for nødvendigheden af at give plads til naturens mange forskellige og hjemmehørende dyre-, plante- og svampearter, der er indbyrdes afhængige af hinanden.

Læs også