Flere steder øst for Storebælt bliver naturen gjort vild med vilje. Det gør sig ikke mindst gældende i de kommuner, der er med i kampen om at blive Danmarks Vildeste Kommune. 

Vi har tidligere beskrevet, hvordan man i Halsnæs Kommune i Nordsjælland har sat gang i en række rewildling-projekter for at vinde titlen og de penge, der følger med. Men også Guldborgsund Kommune er med i konkurrencen, og her har man opfodret de lokale borgere til at registrere egne projekter med vild natur, oplyser TV2 Øst

Og det er blevet modtaget. Indtil videre er der registreret vilde naturprojekter på 600 hektar, hvilket man glæder sig over i Guldborgsund byråd.

- Det har betydet, at der er kommet mange flere biodiversitetsprojekter – både nogle, som kommunen har sat i værk eller som private har aftalt. Det gør også, at man har fået en større forståelse for, at insektlivet er truet og smådyr og fugle er truet, så der skal ske noget før, at de får bedre livsvilkår, siger Annemette S. Johnsen, der er formand for kommunens teknik-, klima- og miljøudvalg til tv-stationen.

God stemning om projektet

Hun tilføjer, at der har været god stemning om projektet, hvilket hun hilser velkomment.

- Det lover godt for den fremtidige genopretning af vores natur, som vi skal have. Det er nødvendigt for dyrelivet, men også for de klimaprojekter, vi arbejder med og som vi skal have sat fart under meget snart, siger hun.

Vinderen af Danmarks Vildeste Kommune får en million kroner, der skal gå til naturskabende formål. Samtlige kommuner i Danmark er med i konkurrencen.
 
 

Natur