Sheltere i naturen hitter

Det er blevet populært at overnatte i naturen, og stadigt flere sheltere bliver etableret.

Natur-sheltere er blevet et hit i Danmark, hvor danskerne i den grad har fået smag for ophold, overnatning og ferie i naturen. Senest har en donation sikrer 300 nye sheltere i den danske natur

A.P. Møller Fonden har nemlig bevilliget 16 millioner kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i statslige naturområder over hele landet. Derudover sikrer bevillingen, at 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser bliver opgraderet.

- En nat i naturen er en helt særlig oplevelse. Om natten ændrer lydene, lyset og duftene sig, så man kan opleve naturen, dyrene, planterne og landskabet på en ny måde. Derfor er vi også utrolig glade for donationen fra A.P. Møller Fonden, der betyder, at endnu flere kan prøve en nat i et primitivt shelter i vores fælles natur. Man skal se langt efter stikkontakter, kogeplader og træk-og-slip - til gengæld får man med garanti en oplevelse ud over det sædvanlige, siger direktør Peter Ilsøe, Naturstyrelsen.

Takket være fondsbevillingen kan der opføres 250 nye små sheltere og 50 store sheltere målrettet større grupper. Derudover vil der ske en opgradering af 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser i de statslige naturområder, hvor der f.eks. vil blive etableret flere bålsteder og muldtoiletter samt repareret eller udskiftet sheltere.

Det er mere populært end nogensinde at overnatte i naturen. Sidste år bookede mere end en kvart million danskere en overnatningsplads i de statslige naturområder landet over.

Nat i naturen

Forventningen er, at de første nye sheltere vil stå klar til den 27. august til årets Nat i Naturen, hvor alle danskere inviteres til at opleve naturen efter mørkets frembrud – på egen hånd eller til et af de mange arrangementer på tværs af landet.

Nat i Naturen er et partnerskab mellem Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Ungdomsringen.

I år er Nat i Naturen en del af projektet Nordisk Nat i Naturen, som også er støttet af A.P. Møller Fonden.

Læs også