Ministre skal svare på flere spørgsmål om rewilding-projekt

Hvordan vil ministrene sikre, at dyrevelfærdsloven §2 og §3 efterleves og overholdes i fremtiden i Molslaboratoriet, lyder et af de ti spørgsmål, som både miljøministeren og fødevareministeren nu skal svare på.

Sagen om seks kåde tyres overfald på to køer i Molslaboratoriets rewilding-projekt i sidste uge fører nu til, at miljøministeren og fødevareministeren skal svare på en række yderligere spørgsmål om dyrevelfærden på stedet.

Spørgsmålene kommer fra Venstres dyrevelfærdsordfører Erling Bonnesen, som sammen med to andre folketingsmedlemmer har hevet begge ministre i samråd om sagen.

Videoer fra Øxenholt Foto viser, hvordan den ene ko tirsdag i sidste uge blev jagtet og endte i et mudderhul, hvor tyre på skift forsøgte at voldtage den.

- Ministrene bedes redegøre for, svare på og kommentere om lovgivningen er overholdt i projektet med indhegning af kreaturer, heste, m.v. på Molslaboratoriet, som er statsejet, herunder:

1) hvilke love og paragraffer, der eventuelt ikke er overholdt, herunder blandt andet dyrevelfærdsloven §2 og §3

2) hvordan vil ministrene sikre, at dyrevelfærdsloven §2 og §3 efterleves og overholdes i fremtiden?

3) aktuel opgørelse på, hvor mange kreaturer og heste, der er fjernet siden 2016 på grund af princippet om nul vinterfodring

4) aktuel opgørelse på, hvor mange kreaturer og heste, der er skudt i alt af forskellige årsager siden 2016

5) hvordan lyder instruksen aktuelt og fremadrettet om fodring af dyrene?

6) hvordan lyder instruksen aktuelt og fremadrettet om tilsyn af dyrene, herunder på om de sulter, mangler foder, er syge, m.v.?

7) foretages tilsynet aktuelt og fremadrettet individuelt på dyrene?

8) hvordan lyder instruksen om regulering af antallet af kreaturer og heste, herunder vedrørende bortskydning af forskellige årsager?

9) hvor mange kreaturer og hvor mange heste er der aktuelt i indhegningen, og hvor stort areal udgør det indhegnede areal aktuelt?

10) hvor mange kreaturer og hvor mange heste er der reelt plads og foder nok til året rundt under forudsætning af, at ingen dyr må mangle foder, vand eller sulte på noget tidspunkt i årets løb, uanset vejret og vegetationen, m.v.?

Miljøministeren og fødevareministeren er blevet bedt om at besvare spørgsmålene senest den 9. september.

 

Læs også