Blodrus: Ulv gik over grænsen i Husum

For nylig blev det konstateret, at 28 får havde mistet livet i den nordtyske delstat Schleswig-Holstein. Nu har DNA-prøver vist, at det var på grund af ulveangreb.

En ulv gik i dagene 17.-20. november til angreb på 28 får nær Trene-floden i Nordfriesland og Flensburg i Schleswig-Holstein i Tyskland. Det har DNA-prøver nu vist, skriver avisen Husumer Nachrichten ifølge Jyske Vestkysten

14 får mistede livet ved angerbet. Ni af dem var døde på stedet, mens fem andre var så medtaget af bid, at de måtte aflives. Derudover er et får sporløst forsvundet.

- For fåreavlerne er det en enorm belastning, at en ulv kunne være på spil i regionen. Langt de fleste har ikke mulighed for at sætte deres dyr på stald for at beskytte dem, siger Christian Paulsen, der er fåreavler fra Nordstrand i Nordfrisland.

Et par har slået sig ned i delstaten

Han var en af dem, der mistede får ved angrebet. Han fortæller videre, at han ikke har mulighed for at hente sine dyr ind i vinteren, da han ikke har tilstrækkeligt med forråd af foder.

Ifølge myndighederne i den nordtyske delstat har et ulvepar slået sig ned nær grænsen til Danmark. Tidligere var ulve en sjældenhed i området, og dem, man så, var enten på vej til eller fra Danmark. 

Ifølge avisen er det uvist, hvor den ulv, der stod bag angrebet på de mange får, nu er trukket hen. 

Læs også