Jagtbutik nu også med røgeovne

I Sibirien ved Kerteminde har Therkel Rasmussen et attraktivt sortiment til jægere, naturfolk, fritidslandmænd og hobbyfolk.

Alt hvad et jægerhjerte kan begære, findes i Sibirien. Eller rettere i butikken hos Sibiriens Specialfoder Jagt & Fritid i området ved Kerteminde, der her i den milde vinter langtfra lever op til sit særegne stednavn.

Therkel Rasmussen, der i 2008 efter fem års »mesterlære« overtog butikken af sin far, Poul Rasmussen, har løbende udvidet sortimentet til jægere og hele outdoor-segmentet.

Det gælder lige fra våben, ammunition, beklædning, fodtøj, kikkerter til foder og nu også røgeovne.

Kold og varm røg

- Det er naturligvis lidt nørdet, men trenden går jo imod endnu mere specialtilberedning og gerne af egne varer. Derfor har jeg selv som jæger de sidste par år leget med denne årtusinde gamle konserveringsmetode, fortæller Therkel Rasmussen og byder på en smagsprøve i form af en stykke koldrøget vildandebryst, som har været igennem en 30 timers proces.

Hvad enten det er et stykke flæsk, en skinke, andebryst, en kylling eller dyrekølle, starter det med saltningen, inden koldrøgningen i ovnen med max. 24 graders varme i flere timer - alt efter, hvad der skal røges.

- Naturligvis kan Smoki ovnene, som vi her fra nytår har fået importen af fra Tyskland, også varmerøge for eksempel laks, andre fisk eller delikatesser. Det sker med enten kul eller pindebrænde i skuffen nederst i ovnen, eller med et elektronisk varmelegeme, som også kan fås til ovnene, siger Therkel Rasmussen og nævner, at en varmrøget laks skal have en temperatur på 72 grader. Derfor kræves der 100-120 grader i røgeovnen.

Smoki-ovnene fås i flere størrelser og udgaver. Indehaveren af Sibiriens Specialfoder har valgt at markedsføre topmodellen i rustfrit stål, både med eller uden ekstra isolering.

Snart jagtsæson igen

Lige nu er det lavsæson for jagt, men jægerne begynder her at planlægge næste sæson, blandt andet omkring udsætningen af næste efterårs vildt. Derfor skal der snart tænkes i voksefoder til fasaner, hegn og foderautomater, alt sammen noget, som findes i Sibirien-butikken.

- Det samme gælder vores DLF-frøblandinger, som vi har til vildtagre og blomsterstriber. Det har der været en stærk stigende interesse for de seneste år, mærker Therkel Rasmussen.

I butikken findes også et stort afsnit til lystfiskere, og ude i den tidligere svinestald på ejendommen på Sibiriensvej 236 er der et bredt udvalg af foder og husdyrartikler til både heste, høns, hunde, katte og andre kæledyr.

Rådgivning

- Som de fleste butikker mærker vi konkurrencen fra nethandlen. Men her kan varerne prøves og mærkes, og vi er altid klar med rådgivning, understreger Therkel Rasmussen, der selv er ivrig jæger og oprindelig uddannet landbrugsmaskinmekaniker hos Hindsholm Maskinforretning.

Det var hans far, som i 1996 startede butikken, efter han havde solgt sin kvæggård i Tårup nord for Kerteminde og oplevede, at flere foderstoffer nedlagde deres butik og salget til mindre landmænd og hobbyfolk.

- Derfor var der behov for en butik som denne. Vi kan glæde os over, at der gennem årene er opbygget en stor kundekreds, og vi løbende også får besøg af nye kunder i butikken, siger Therkel Rasmussen, inden næste ekspedition skal klares.

Det handler om en pose fedtfattigt kattefoder til en velvoksen kat derhjemme.

Læs også