LDM fylder 40 år

Den 6. januar i år kunne Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM, red.) fejre sit 40 års jubilæum.
Foreningen blev i sin tid stiftet med direkte inspiration fra LR80, som allerede var dannet i protest over manglende indsats fra de etablerede organisationer, dengang med Landbrugsrådet og H.O.A. Kjeldsen i spidsen.

I 1980 var der over en million malkekøer i Danmark fordelt på over 50.000 bedrifter med i gennemsnit 20 køer og en ydelse på godt 5.000 kg pr ko.
I dag er kun hver tyvende bedrift tilbage, koantantallet pr bedrift er mere end tidoblet, og det samlede antal køer er næsten halveret til cirka 570.000. Ydelsen er mere end fordoblet, så den samlede produktion er steget marginalt.

I begyndelsen var det en stående vittighed blandt LDM's kritikere, at foreningen kunne holde generalforsamling i en telefonboks. Med 12 mælkeproducenter i den første bestyrelse alene, var det nok en sandhed med modifikationer, og gennem de seneste 20 år har foreningen løbende repræsenteret mindst halvdelen af danske mælkeproducenter og pænt over halvdelen af mælken.

LDM ramte jubilæet den 6. januar uden yderligere festivitas, men planlægger at markere mærkedagen for foreningens medlemmer ved en senere lejlighed.

hka

Læs også

Ung landmand hædret med legat på 35.000 kroner
Boje & Ladekjær har fået ny partner
Ny HR-konsulent hos SLF
Frej-medstifter stopper i Tænketanken Frej
Roskilde Dyrskue skal have ny chef
Peter Kiær er ny formand for Bæredygtigt Landbrug