Navnenyt uge 24-21 Nord

Nyansatte ved Semler Agro

Per Bertelsen er ansat som salgskonsulent i Semler Agros afdeling i Redsted.

Per har et stort kendskab til landbrug og landbrugsmaskiner, han har været selvstændig landmand i 15 år, og har de seneste 8 år arbejdet som Servicechef ved Skov A/S.

Per Bertelsen

Per Bertelsen

 

Mathias Bonke Hansen er ansat som salgskonsulent i Semler Agro afdeling i Viborg.

Mathias tilgang til samarbejde er baseret på værdier som engagement, ærlighed og tillid.
Mathias brænder for at skabe solide, personlige og langvarige relationer med udgangspunkt i kundens behov og fokusområder.

Mathias Bonke Hansen

Mathias Bonke Hansen

Ny formand for Bæredygtigt Landbrug

På et konstituerende bestyrelsesmøde, der er afviklet i kølvandet på generalforsamlingen i Bæredygtigt Landbrug, er den 48-årige sjællandske landmand Peter Kiær blevet valgt som ny formand, og han afløser således den 20 år ældre nordjyde, Flemming Fuglede Jørgensen.

Formandsskiftet medfører ikke umiddelbart markante ændringer i Bæredygtigt Landbrug, der har godt 3.000 medlemmer.

- Jeg og BL-bestyrelsen kommer fortsat til at stå for en linje med kant, sådan som man kender Bæredygtigt Landbrug. Men jeg kommer selvfølgelig til at gøre tingene på min måde, konstaterer den nyvalgte formand.

Peter Kiær er uddannet på Næsgaard Agerbrugsskole på Nordfalster. Han driver i dag godt 430 hektar jord og har en svineproduktion med 720 søer i Terslev nord for Haslev. 

Udover Peter Kiær består det nye formandskab i Bæredygtigt Landbrug af de to næstformænd Jørgen Brønd, som er nyvalgt i formandskabet, og af Gustav Garth-Grüner, der opnåede genvalg til næstformandsposten.

BL-bestyrelsen har også fået selskab af fynboen Niels Hauge Mikkelsen fra Ejby på Vestfyn, som har afløst Alfred Tværsig Olesen, der ikke ønskede genvalg.

Peter Kiær

Peter Kiær

-

Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

Vicedirektør Louise Piester er blevet konstitueret i stillingen som direktør for Landbrugsstyrelsen. Afgående styrelsesdirektør Jette Petersen skal gøre tjeneste i en anden stilling i Fødevarestyrelsen.

Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

Departementschef i Ministeret for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Morten Niels Jakobsen, udtaler:

- Jette Petersen har stået i spidsen for Landbrugsstyrelsen gennem en række år, hvor hele sektoren har oplevet store forandringer. Landbruget befinder sig i en opbrudstid, hvor branchen skal finde og implementere nye, grønne løsninger i de kommende år. Landbrugsstyrelsen har en helt afgørende rolle med at understøtte denne omstilling, hvor det er centralt med en stærk forvaltningskultur. Jeg takker Jette for hendes store indsats som direktør i en svær tid.

Ny hos Friland

31-årige Søren Eibye Svenstrup er ny mand hos Friland, hvor han fremover står for kommunikationen til landmænd og omverden.

Den journalistuddannede viborgenser kommer senest fra en stilling hos erhvervsmediet AgriWatch, der dækker virksomheder i og omkring landbruget, hvor han særligt har haft fokus på de største andelsselskaber samt en lang række af selskaber landbruget.

Dertil har Søren Svenstrup en fortid som journalist på Maskinbladet, ligesom han har en baggrund på regionale dagblade som Århus Stiftstidende og JydskeVestkysten. Han er uddannet journalist i 2014 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Søren Eibye Svenstrup

Søren Eibye Svenstrup

--

Ny i DC-bestyrelsen

Camilla Harder Hartvig, Senior Vice President, International Business, i Alexion Pharmaceuticals Inc med internationalt hovedkontor i Zurich, Schweiz, er udpeget som nyt eksternt bestyrelsesmedlem i Danish Crown A/S.

- Det er en stor glæde at kunne byde Camilla Harder Hartvig velkommen som det fjerde eksterne medlem af Danish Crowns bestyrelse. Med sin solide erfaring i den internationale forretningsverden vil hun bidrage til at skubbe yderligere på den internationalisering, vi er i gang med, siger bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Camilla Harder Hartvig er uddannet Cand.Merc i International Marketing and Management fra Copenhagen Business School i 1996. Siden hun afsluttede sit trainee forløb hos Novo Nordisk i Paris har Camilla de sidste 25 år arbejdet for en række pharmavirksomheder, 17 år udenfor Danmarks grænser, og er i dag ansat som Senior Vice President for International Business i Alexion og bosat i Schweiz.

Camilla Harder Hartvig afløser professor Majken Schultz som fratrådte sin bestyrelsespost i 2020.

Camilla Harder Hartvig

Foto: Danish Crown

-

Nyansættelse i DanVit

Kaspar Herlevsen, 45 år, er ansat som rådgiver i DanVit.

Nyansættelsen sker som et naturligt led i at efterleve DanVits strategi, lyder det i en pressemeddelelse.

Ansættelsen skal understøtte rådgivningen af det stigende antal svineproducenter, der vælger at handle og samarbejde med DanVit.

Kaspar Herlevsen har mere end 20 års erfaring som driftsleder ved smågriseproducenter, og har de seneste 14 år haft ansvaret i en besætning, der i perioden er udvidet fra 750 til 3.200 søer med salg af 30 kg grise.

Han er uddannet landmand fra Asmildkloster landbrugsskole, suppleret med merkonomfag.

Kaspar Herlevsen

Kaspar Herlevsen

 

 

 

Læs også