Endnu en bog fra Hans Lysebjerg

Den tidligere maskinstationsejer fra Flødstrup kan ikke stoppe med at skrive. 81-årige Hans Lysebjerg er nu klar med sin fjerde bogudgivelse.

Efter sine tre erindringsbøger er den østfynske forfatter denne gang tilbage i tiden. Den nye bog handler om livet i Flødstrup-Ullerslev i sidste halvdel af 1800-tallet og fortæller blandt andet om en provst i Flødstrup fra 1852-1862, der var meget fremsynet med sit landbrug. Der kom mange mennesker fra hele landet for at se, hvordan han drev landbrug og høre om hans dyrkningsmetoder. Bogen fortæller også om den begyndende grundtvigske tankegang, hvor der blev bygget forsamlingshuse ude i sognene.

Som i de foregående bøger, som Hans Lysebjerg netop har fået genoptrykt et nyt oplag efter at have solgt over 1.000 eksemplarer, beskrives mange lokale personer og forhold i »Landsbyliv i slutningen af 1800-tallet og nye tider«.

Bogen er på 216 sider, og som ved de øvrige bøger har Hans Lysebjerg håndskrevet manuskriptet, hans hustru Marianne har renskrevet teksten på skrivemaskine, og maskinstationens mangeårige bogholder, Ulla Pedersen, har »oversat« det digitalt på computer. Bogen kan købes hos Hans Lysebjerg, der har telefon 25 21 99 30.

Læs også