Udnævnt som årets ildsjæl af VKST: Villy Jensen løber søerne med løbehjul

Villy Jensen er et forbillede for eleverne og en ukuelig ildsjæl trods et knust ben. Nu løber han søerne med løbehjul på Frihedslund Læregård.

De lange gange i stalden kan være lidt udfordrende for Villy Jensen (72), som derfor har tilpasset et el-løbehjul med sæde, så han kan komme let omkring i stalden. Villy bruger blandt andet løbehjulet, når han driver grisene fra et staldafsnit til et andet. Foto: Christina Kanstrup

Det var med et overvældende stemmeflertal på over 50 procent, at Villy Jensen på 72 år slog sine to langt yngre kompetencer med flere griselænger, da han vandt prisen som årets ildsjæl på VKST’s årsmøde for griseproducenter.

Villy Jensen arbejder til daglig på Frihedslund Læregård ved Ruds Vedby i Vestsjælland, og det var hans kollegaer fra Frihedslund, som havde indstillet ham til årets ildsjæl.

- Vi indstiller ham, fordi han er en ener. Villy Jensen er en positiv og hjælpsom person, som altid ser lyst på tingene, står klar med en hjælpende hånd og altid finder en løsning, lød blot en lille del af de mange pæne ord, der flød i en lind strøm, da Villy Jensen blev nomineret.

- For Villy er arbejde ikke kun arbejde. Det er selve livet, som han går op i med liv og sjæl, fortæller Christina Kanstrup, der er driftsleder på Frihedslund Læregård til LandbrugØst.

Snart 73 år

- Villy er en moden herre på snart 73 år, som stadig har sin daglige gang på Frihedslund. Han er et forbillede for alle og særligt for eleverne, som til tider på oppe sig for at følge med Villy Jensen, genfortalte griserådgiver Rikke Holm Espersen, der læste nomineringen op på VKST’s årsmøde.

- Hvis en mand på 72 kan skrabe lort og vaske stald i tempo, som ingen andre, så er der lidt at øve sig på, lyder blot et af flere, fine skudsmål, der er forfattet af Villys kollegaer på Frihedslund Læregård.

- Hvis en mand på 72 kan skrabe lort og vaske stald i tempo, som ingen andre, så er der lidt at øve sig på

Del af nominering af Villy Jensen, Frihedslund

Knust ben ingen hindring

Villy Jensen ser altid lyst på tingene, møder altid ind med en positiv indstilling og der er ikke de udfordringer Villy Jensen ikke kan klare, lyder det videre.

- Selv alvorlige arbejdsskader er ingen hindring for Villy for at passe sit arbejde, lyder det fra fortæller driftsleder Christina Kanstrup, Frihedslund Læregård, der forklarer:

- Villy var ude for en alvorlig arbejdsskade for nogle år siden, hvor han knuste sit ene ben, og han fik at vide, at han ikke skulle regne med at komme at gå igen, men det tog Villy ikke for gode varer.

Modificeret løbehjul

Hun forklarer, at de lange gange i stalden kan være lidt udfordrende for Villy Jensen, som derfor har tilpasset et el-løbehjul med sæde, så han kan komme let omkring i stalden. Villy bruger blandt andet løbehjulet, når han driver grisene fra et staldafsnit til et andet.

Villy Jensens kollegaer fremhæver, at Villy Jensen er en tillidsvækkende person, som eleverne er trygge ved, griner med og snakker med – og ikke mindst lærer en masse af.

- Ikke mindst er Villy Jensen også fagligt dygtig og sætter en ære i at lave gode resultater. Han går op i produktionen og på at forbedre den.

Blandt siger Villy Jensen: »Det er ikke meningen at søerne skal dø, så der må være noget galt«.

Vellidt med stort netværk

Villy Jensen er med til at skabe en god arbejdsplads på Frihedslund. Hans kollegaer savner ham, når han ikke er der.

Desuden bliver der ikke afholdt en fest uden at Villy Jensen er med og den sidste der går, gengav Rikke Holm Espensen.

- Men det er ikke kun på Frihedslund han er vellidt, for han har et meget stort netværk. Blandt andet er han tidligere landmand og hundetræner i sin fritid, tilføjer driftsleder Christina Kanstrup, som derfor ikke er overrasket over, at Villy Jensen slog sine konkurrenter med flere griselængder på VKST’s årsmøde den 3. marts, hvor det var publikum, der stemte om, hvem der skulle vinde.

Nominerede i VKST som årets ildsjæl 2022

Villy Jensen fra Frihedslund (vinder)

● Er et rigtigt godt forbillede for alle og særligt for eleverne

● Har altid en positiv indstilling og ser lyst på tingene

● Mener at, alle problemer kan løses, og at alting kan forbedres

Kim Marcher, Ellesgaard, Svaneke

● Har altid overblikket

● Styrker samarbejdet og løfter fællesskabet

● Er en god støtte og læremester for eleverne

Lars Mygind, Tybjerggaard, Herlufmagle

● Er en empatisk leder, der altid går forrest og viser vejen for andre medarbejdere

● Er arbejdsom og sørger for, at medarbejdere føler sig set og hørt

● Er fagligt dygtig og har en stor viden

Læs også