Patrick blev årets fjerkræelev som den første nogensinde
For første gang blev Årets Fjerkræelev udnævnt på L&F’s Fjerkrækongres tirsdag, hvor Patrick Torndrup Hansen, ud over hæderen, modtog 5.000 kroner.

Anders Katholm, DLG, var tirsdag med til at tildele Patrick Torndrup Hansen titlen som årets fjerkræelev 2023. Hermed blev den første fjerkræelev nogensinde udnævnt på L&F's fjerkrækongres. Foto: Anne Wolfenberg
- Vi er måske ikke så gode til at rose hinanden, men det der med at anerkende folk, det tror jeg, vi skal øve os i at blive bedre til, for det giver glæde og stolthed.
Sådan lød formand Martin Hjort Jensens introduktion til, at man i L&F Fjerkræ for allerførste gang har valgt at udnævne årets elev. En udnævnelse, der fandt sted på L&F Fjerkrækongres tirsdag.
Hæderen gik til Patrick Torndrup Hansen, som blev årets fjerkræelev 2023, men altså også den første hæder til en elev i den danske fjerkræbranche nogensinde.
Check på 5.000 kroner
Prisen inkluderer en check på 5.000 kroner, som blev overrakt af seniorchef i DLG Fjerkræ, Anders Katholm, idet prisen uddeles i samarbejde mellem DLG og L&F Fjerkræ.
Mens Anders Katholm opfordrede nye kandidater til at stille op til næste kongres, så redegjorde Martin Hjorth Jensen for, at noget af det, juryen havde lagt vægt på, var, at eleven - som også »blot kunne være en medarbejder«, skulle være en god ambassadør for erhvervet og for branchen, og at vedkommende skal være både en faglig og social gevinst for arbejdspladsen. Endelig skal vedkommende være dygtig, engageret og nysgerrig indenfor sit fag, og at vedkommende evner at udvikle sig i hverdagen.
- Endelig skal det være en - og misforstå mig ikke - men en, der bare passer sit arbejde. For det er faktisk også en vældig kvalitet, understregede Martin Hjorth Jensen.
Martin Hjort Jensen betegnede Patrick Torndrup Hansen som en person, der er god til at lytte, tænke og tale.
Rosende ord
- Det er gode kvaliteter, lød det fra formanden, der fortsatte:
- Han engagerer sig i sit arbejde, som han løfter selvstændigt og seriøst.
- Og selvom han har sine ben placeret i en konsumægsproduktion, så har han i undervisningen på Bygholm Landbrugsskole, hvor han går, også været dybt interesseret i andre dele af fjerkræproduktionen, hvor han blandt andet har været nysgerrig og åben for at lære noget om blandt andet slagtekyllinger.
- Og så er han blandt sine medelever kendt for sin høje faglighed og seriøsitet omkring sin uddannelse, hvilket gør ham til en god ambassadør for fjerkræbranchen, uddybede Martin Hjorth Jensen.
Ud over at være elev på Bygholm Landbrugsskole, så har Patrick Torndrup Hansen det seneste års tid arbejdet hos sin far, Bøgh Hansen, der er ægproducent i Brande.
Bekymring gjort til skamme
Eftersom det er første år, at prisen som årets fjerkræelev uddeles, så indrømmede Martin Hjorth Jensen, at man i bestyrelsen havde været noget spændt på, om der ville være nogen, der stillede op. Også selvom han med tilfredshed tidligere havde konstateret, at netop interessen for fjerkræ er stigende på landbrugsskolerne.
Men man nedsatte en jury bestående af bestyrelsesmedlemmer, og det viste sig, at man kunne ånde lettet op, idet »der kom faktisk mange gode indstillinger af et bredt felt af forskelligartede kandidater«, fortalte Martin Hjorth Jensen.