Ny næstformand og to nye medlemmer hos L&F Gris

Fredag har Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris’ bestyrelse konstitueret sig med en ny næstformand og to nye medlemmer, der er valgt fra Dansk Svineslagterier.

Tidligere næstformand Allan V. Pedersen havde valgt at træde ud af bestyrelsen ved Landsmødet den 9. januar. Derfor er H.C. Gæmelke nu valgt som ny næstformand for bestyrelsen. Formandsposten var også på valg på bestyrelsesmødet, hvor Erik Larsen blev genvalgt.

H.C. Gæmelke er uddannet agrarøkonom og har været selvstændig landmand siden 2007. I dag driver han Røj Landbrug, der ligger mellem Vejen og Kolding. Bedriften omfatter 500 søer i fullline-produktion med slagtegrise. Han er både formand ved Jysk Landbrug, Sagro og Taskforce Markvand.

Danske Svineslagterier har to mandater i bestyrelsen. Da Palle Joest Andersen valgte at træde ud af bestyrelsen ved Landsmødet, skulle der findes en erstatning for ham.

Derudover er Ulrik Bremholm også trådt ud af sektorbestyrelsen.

Ved et bestyrelsesmøde i Danske Svineslagterier torsdag inden sektorbestyrelsesmødet blev Jonas Würtz Midtgård og Kim Kjær Knudsen valgt til de to bestyrelsesposter.

Jonas Würtz Midtgård er 42 år og driver Go-Gris i Østbirk ved Horsens sammen med brødrene Mads og Martin Mogensen. I virksomheden har de 1.000 søer og leverer årligt 32.000 grise til slagtning. Han blev i slutningen af 2023 en del af Danish Crowns repræsentantskab.

Kim Kjær Knudsen er 38 år og driver Allindemagle Landbrug. Han leverer 140.000 slagtegrise årligt og er også en del af Danish Crowns repræsentantskab.

Læs også