Fedt i foderet har flere gode egenskaber

Virksomheden Lipitec i Vantinge slår gerne et ekstra slag for foderfedts positive egenskaber.

Virksomheden Lipitec A/S med fabrik i Vantinge oplever vækst i salget af foderfedt til landbruget.

- Der er en stigende erkendelse af, at fedtsyrer i foderet også bidrager med specifikke egenskaber, som kan sikre en højere ydelse uden at sænke proteinprocenten i mælken, og samtidig bidrage til en bedre reproduktion, lyder det med henvisning til, at fedtsyrer hidtil primært har været brugt som et energitilskud.

Nedbringer CO2

Fedt i foder til kvæg er officielt anerkendt som et vigtigt virkemiddel til at nedbringe CO2-aftrykket i mælke- og kvægproduktionen, idet energien fra fedt udnyttes langt mere effektivt end andre næringsstoffer og omsættes uden forgæringstab i vommen fra metan og CO2.

Blandt de første

Lipitec A/S var blandt de første med udvikling af processer til calcium-forsæbet fedt, og har en moderne fabrik på 8.000 kvadratmeter i Vantinge. Her udnytter de en kombination af videnskabelig og ingeniørmæssig viden og knowhow til en effektiv produktion af fodermidler.

Lipitec A/S’s speciale er produktion af forskellige typer vombeskyttet fedt (bypass-fedt) til malkekøer, samt specielle typer pulverfedt til andre dyregrupper, for eksempel smågrise. Alle produkter er udviklet med henblik på at optimere husdyrenes sundhed og landmandens økonomi.

Via eget laboratorium for kvalitetssikring kan virksomheden tilbyde kunderne en up to date vejledning og hjælp i forbindelse med analyser og sporbarhed, og alle foderfedt-produkterne er GMP+ samt VLOG certificerede.

Læs også