FRDK ansætter erfaren medarbejder

Interessen for at dyrke pløjefrit og efter principperne i Conservation Agriculture stiger meget, og derfor har FRDK ansat jordbrugsteknolog Hanne Schønning i sit sekretariat fra 1. juni 2018

Der har været godt gang i interessen for at dyrke pløjefrit i Danmark, Sverige og Norge de senere år.
- Vi får flere og flere medlemmer, og interessen fra ikke-landmænd er også stigende.

Den politiske opmærksomhed er også voksende, fordi der kan opnås pæne miljøgevinster i form af øget biodiversitet og lagring af kulstof i jorden samtidig med, at den effektive produktion opretholdes.
 
- Vi skal derfor være endnu bedre til at kommunikere mere med såvel medlemmerne som omverdenen, konstaterer Henrik Terp, formand for Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark, FRDK.
 
Det fik bestyrelsen for FRDK til at foreslå medlemmerne, at kontingentet skulle øges mærkbart, hvilket blev besluttet i enighed på generalforsamlingen i februar.
 
Glæder sig meget til udfordringerne
En af de mange, der har fulgt FRDK fra sidelinjen, er jordbrugsteknolog Hanne Schønning.
 
- Jeg fik antennerne foldet helt ud, da jeg hørte, at FRDK var på udkig efter en medarbejder mere i sit sekretariat, fortæller hun.
 
Derfra gik det slag i slag, indtil hun den sidste dag i april opsagde sit job som produktchef hos Hornsyld Købmandsgaard. Før det har hun blandt andet være ansat hos Danish Agro, Seges og LRØ i Horsens.
 
I sit arbejdsliv har hun interesseret sig meget for faglig kommunikation.
 
- Desuden tænder jeg meget på at samarbejde med passionerede landmænd, der vil noget mere med deres landbrug. Og jeg kan rigtig godt lide at gå i dybden med det faglige og formidle det, konstaterer hun.
 
Sammen med de øvrige medarbejdere, som er knyttet til FRDK, vil Hanne Schønning være på plads 1. juni.

Læs også