Nordjyder nomineret til initiativpris

Vinderen af Familielandbrugets initiativpris skal findes i det nordjyske. Herfra kommer begge kandidater til årets pris.

Initiativprisen gives til én familielandbruger, der har tænkt innovativt eller udviklende for landbruget. Og i 2020 er to kandidater blevet indstillet, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Vendsyssel Familielandbrug har indstillet Irene og Erik Rasmussen, der ejer ejendommen "Håbet" i Uggerby ved Hjørring til Familielandbrugets Initiativpris. Her har man senest været i gang med en ombygning af ungdyrsstalden for at skabe bedre forhold for kvierne.  
Der er lavet kontrakt med en kollega om afsætning af tyrekalvene, afsætningen er begyndt for at skabe mere plads til kvierne og dermed rammer for bedre tilvækst og dyrevelfærd. 
Ombygningen sker indenfor de fysiske rammer, det giver et rationelt flow i arbejdsgangen og et minimum af omkostninger for byggeriet.

Den anden kandidat er også hjemmehørende i det nordjyske. NFplus har således indstillet Anesminde I/ S ved Søren og Bent Højgaard Andersen i Løgstør til prisen. 

Deres ejendom er helt fremme i nyudvikling, bl.a. som demonstrationslandbrug for nyudviklede malkerobotter.
Ejerne er tro mod familielandbrugets grundværdier. Det har blandt andet medført en henvendelse fra Viking om salg af genetik til Sydamerika. Et af deres krav er, at genetikken skal komme fra et familielandbrug, som jo er den fremherskende produktionsform i disse områder. 

Et af kriterierne for uddelingen af initiativprisen er, at den skal gives til én, som kan være med til at profilere mangfoldigheden i erhvervet. Helt konkret via blandt andet avisartikler. Et andet kriterie for at vinde prisen er at have udvist godt landmandskab - i tråd med den tid vi virker i. 

Prisen uddeles til årsmødet i Familielandbruget, der afholdes den 5. oktober.

Læs også