bannerPos

Ny rådgiver hos KvægXperten

Marie Sofie Futtrup. Foto: Gert Laursen
21-08-2020 09:45

KvægXperten har pr. 1. august ansat jordbrugsteknolog Marie Sofie Futtrup som ny kvægrådgiver.

Hun har fået kontorplads i afdelingen i Skive, men vil også være at træffe lejlighedsvis i afdelingerne i Thisted og Hobro.

Marie Sofie Futtrup er 24 år og opvokset på et hobbylandbrug i Himmerland med kødkvæg. Hun har været ansat ved Kurt Jensen i Arden samt på Torstedlund. De seneste år har Marie Sofie Futtrup været ansat på Sommerbjerg ved Ikast, hvor hun har været med til at passe de 800 økologiske køer hos Mads Helms. Hun har i studietiden også brugt weekenderne på at passe køer, så det er derfor en meget passioneret og kvæginteresseret rådgiver. 

Hun besluttede allerede i en tidlig alder, at hun ville arbejde med dyr. Således skrev hun i gymnasietiden en stor opgave om »Metanproduktion hos kvæg«, hvor hun udover topkarakteren 12 også fik en semifinaleplads i konkurrencen »Unge forskere«. 

Marie Sofie Futtrup er uddannet landmand fra Asmildkloster Landbrugsskole, hvor hun foruden at være faglært landmand også tog produktionslederuddannelsen, inden hun læste videre til jordbrugsteknolog med speciale i kvæg på Erhvervsakademi Århus. 
 

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next