bannerPos

Ung iværksætter er ny salgschef hos Semler Agro

På billedet ses Rasmus Thing (tv), sammen med Erik Hansen, der er salgskonsulent i Used Equipment Center.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
05-05-2020 09:11
Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner, fik ved årsskiftet ny salgschef. Valget faldt på den 35-årige Rasmus Thing, der var en del udviklingsteamet bag Used Equipment Center.

I Vejrup har Semler Agros Used Equipment Center snart to års jubilæum med at hjælpe både danske og internationale landmænd med at købe og sælge brugte landbrugsmaskiner.

Ved indgangen til 2020 fik centeret ny salgschef. Valget faldt på den kun 35-årige Rasmus Thing. Trods sin unge alder kommer Rasmus med mere end 10-års international ledererfaring fra maskinforretninger i rygsækken, ligesom landmandsblodet løber i årene på ham.

- Jeg er født og opvokset på et landbrug. Et eller andet sted har det altid ligget i kortene, at det er her, jeg hører hjemme, siger Rasmus Thing.

Oprindeligt var Rasmus Thing ellers uddannet revisor, men afsavnet til landbruget og maskinforretningen blev for stort, som han forklarer.

- Jeg tager dog rigtig meget med fra revisorfaget. Særligt talforståelsen hjælper mig i det daglige arbejde med køb og salg af landbrugsmaskinerne. Målet for os er at hjælpe både køber og sælger med at få den helt rigtige aftale, hvor køber gør sig en god investering, der passer til behovet, samtidig med sælger får den rigtige pris, siger Rasmus Thing.

Én af ophavsmændene bag konceptet

Rasmus Thing er dog langt fra et nyt ansigt i Semler Agro. Efter han i 2017 solgte sit iværksætterprojekt, der formidlede reservedele i maskinbranchen, trådte han ind i Semler-familien som forretningsudvikler, der senere blev til Used Equipment Center.

- Dengang var jeg med til at etablere strategien for, hvad vi ville med brugtsalg i Semler Agro, og det er den strategi, Used Equipment Center er født ud af. Vi mærkede en stor efterspørgsel på nyere og lettere brugte maskiner. Idéen med Used Equipment Center var at give landmanden ét samlet udstillingsvindue med et bredt udvalg af maskiner. Jo flere maskiner, vi fremviser, jo større er chancen for, at landmanden finder den rigtige løsning, siger Rasmus Thing, der fortæller om en positiv udvikling gennem de første to år.

- Vi er gået hen og blevet Danmarks største forhandler af brugte landbrugsmaskiner. Indtil videre har det været tydeligt at mærke, hvordan centraliseringen har resulteret i en væsentlig reduktion af liggetiden på vores maskiner. Det har samtidig også betydet, at vores eksport er steget markant, hvilket har været en vigtig del af Used Equipment Centers strategi – at holde et international udsyn. Jo flere mulige kunder, jo kortere liggetid, hvilket i sidste ende giver landmændene en bedre pris for deres brugte maskiner, siger den nye salgschef.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next