Stabilt marked i Europa giver uændret notering

Det europæiske marked er fortsat stabilt, og alle sidder klar til at reagere på en stigning i forbruget på tværs af Europa, så snart der kommer meldinger om genåbninger i de forskellige lande. Noteringen for slagtesvin er uændret 9,50 kroner pr. kg i kommende uge.

- Der er tegn på, at udbuddet af grisekød i Europa begynder at falde en smule. Det skyldes først og fremmest, at efterslæbet af grise fra efteråret og juleperioden er nedadgående. Samtidig er der flere og flere aktører i markedet, som løfter deres produktion en smule, så nu begynder slagsmålet for at presse priserne op efter en lang periode i vadestedet, fortæller Lars Albertsen, Danish Crown.

Salget af forender, bove, kamme og brystflæsk er jævnt, og der er en pæn efterspørgsel på skinker og bacon.

- Vi ser et løft i efterspørgslen på bacon og andre varer fra Storbritannien. Det er et tegn på, at det bufferlager, som mange af vores kunder havde opbygget som et værn mod Brexit, er ved at være omsat. Det er rigtigt positivt, men vi mangler fortsat salget til kantiner, caféer og restauranter på den anden side af Nordsøen, siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa er der fortsat en god efterspørgsel fra Kina og et jævnt salg til Japan, skriver Danish Crown i deres markedsberetning.

Slagtesituationen

Tilmeldingen til indeværende blev en anelse mindre end forventet i prognosen, og det betyder, at der er reduceret mere end forventet i antallet af udsatte grise, så der udsættes godt 100.000 grise til uge 8.

Der er i denne uge overarbejde på slagteriet i Sæby, der slagter lørdag. Den forventede tilmelding til næste uge er større, men med den slagtekapacitet, der er til rådighed, forventes det, at mængden af udsatte grise reduceres til ca. 55.000.

Der varsles overarbejde på slagteriet i Horsens lørdag i uge 8. For søernes vedkommende udsættes der 74 søer til uge 8, hvor der med den forventede tilmelding slagtes op.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.

Læs også

Formanden for LHN takker af
Medie: Hård kamp mellem Norges største mejerier
Ny miljøkonsulent i Agri Nord
Sagro vil snakke med minkavlere
Landsskuet satser på dyrskue til sommer
Ellemann deltager i møde hos LandboSyd