Navnenyt Nord uge 19

 

DLF-ændringer med to nye ledere

DLF har udnævnt Klaus K. Nielsen til director of corporate external affairs, og han tiltræder i den rolle den 1. juli 2021, hvor hans hidtidige ansvarsområde skal varetages af Derek Bartlem, der tiltræder jobbet som chief scientific officer.

Som director of corporate external affairs bliver det Klaus K. Nielsens ansvar at varetage DLF’s strategiske interesser gennem dialog og interaktion med relevante myndigheder og industrielle organisationer globalt.

Klaus K. Nielsen er hortonom og Ph.d. i plantemolekylær biologi. De seneste 15 år har han haft ansvaret for DLF-koncernens forsknings- og udviklingsaktiviteter globalt.

Som følge af Klaus K. Nielsens skifte har DLF ansat Derek Bartlem som chief scientific officer (CSO) og leder af DLF-koncernens globale planteforædling.

Derek Bartlem bliver samtidig medlem af DLF’s globale koncerndirektion. Han skal lede koncernens planteforædlingsorganisation og stå i spidsen for at udvikle DLF’s grønne og bæredygtige løsninger til kunder over hele verden.

Han kommer fra en stilling som head of research USA for KWS-koncernen og administrerende direktør for KWS’ amerikanske forskningsfacilitet, hvor han er ansvarlig for at drive den globale innovation inden for planteegenskaber og planteforædlingsteknologier.

Derek Bartlem har tidligere været ansat som adjungeret professor ved fakultetet for landbrug på Hokkaido University i Japan og har en ph.d. i anvendt biovidenskab.

02-17-oe

Klaus K. Nielsen er udnævnt til director of corporate external affairs i DLF.

03-17-oe

Derek Bartlem er ansat som ny chief scientific officer i DLF.

 

DLF ansætter ny rapstrader

DLF har ansat Nicolai R. M. Blach som ny rapstrader i DLF. Han tiltræder jobbet den 1. maj med base på DLF’s rapsafdeling i Randers og vil efter et introduktionsforløb få ansvaret for prissætning, behandling, lagre, logistik og salg af olierapsfrø i DLF.

Nicolai kommer fra en stilling som Commodity Broker hos UniMerchants i Hedensted, hvor han har arbejdet med handel mellem danske og udenlandske grovvareselskaber med hovedansvar for foderkorn, maltbyg og biprodukter fra agroindustrien. Inden da arbejdede han som produktkonsulent med handel i grovvareindustrien.

Efter sin værnepligt i den Kgl. Livgarde gennemførte Nicolai uddannelsen som Jordbrugsteknolog fra Erhvervsakademi Aarhus samt bachelor i Farm Business Management fra Harper Adams University i England. Han har desuden et godt internationalt kendskab til landbrugets forhold fra flere års arbejdsophold i England, Polen, USA og New Zealand. DLF opkøber rapsfrø fra landbruget og har 20 indtagningssteder til raps i Danmark. Rapsen afsættes til Scanola A/S, som DLF er medejer af.

Nicolai R. M. Blach

Nicolai R. M. Blach

 

Ny chefrådgiver i Lemvig

Else Olesen er startet som chefrådgiver i regnskabsafdelingen hos Lemvigegnens Landboforening.

Hun har 26 års erfaring fra revisionsbranchen og kommer fra en stilling hos revisionsvirksomheden Beierholm i Lemvig, hvor hun var ledende revisor for små og mellemstore virksomheder. Tidligere har hun været ansat hos revisionsvirksomheden Krøyer Pedersen i Holstebro.

Else Olesen har HD i regnskab og har løbende videreuddannet sig inden for regnskab, revision og skat.

Else Olesen

Else Olesen

--

Overgaard ansætter ny agrochef

Jonas Nue Kjeldsen, 37 år, tiltræder stillingen som agrochef i Overgaard Agro. Nyansættelsen sker som et led i udviklingen af en ny strategi for Overgaards grovvareforretning og produktionslandbrug, der fremover skal have større fokus på bæredygtighed og markeder i både ind- og udland.

- Vi vil være mere favnende overfor nye markeder og ændringer i markederne, samtidig med at vi fortsætter den forretning, vi har i dag. Derudover sætter vi konkret fokus på FN’s verdensmål nummer 12, ansvarligt forbrug og produktion, fortæller direktør i Overgaard, Kasper Henricksen.

- Derfor har vi brug for en agrochef, der har forståelse for den forretningsmodel, vi arbejder hen imod, og som har udsyn i verdensmarkederne. Der er ingen tvivl om, at Jonas har en profil, der matcher vores behov. Jonas har et bredt og differentieret fokus og den strategiske tilgang til handel og indkøb, vi behøver for bedst muligt at kunne udnytte mulighederne i vores størrelse og agilitet.

Jonas Nue Kjeldsen er uddannet agrarøkonom og kommer fra en stilling som korn- og indkøbschef hos R2 Agro i Hedensted.

Jonas Nue Kjeldsen overtager stillingen fra Overgaards tidligere agrochef, Claudio Pelsen.

Jonas Nue Kjeldsen

Jonas Nue Kjeldsen

 

 

Læs også