Noter Nord Tema uge 20-2021

Flere 4H Fælleshaver end nogensinde

Med 15 nyetablerede 4H Fælleshaver i 2021 er det totale antal haver nu oppe på 70, og det er rekord siden projektet med fælleshaver startede i 2015. Hele vejen har Nordea-fonden været samarbejdspartner.

En 4H Fælleshave er et sted, hvor børn sammen med frivillige instruktører, forældre og andre interesserede dyrker deres egne grøntsager og lærer om vejen fra jord til bord. Haverne er meget forskellige og spænder fra et hjørne af en mark ude på landet til højbede mellem boligblokke inde i byen.

- Jeg tror, at en af de væsentligste grunde til den store succes er, at haveprojekterne er så forskellige. Projekterne er placeret mange forskellige steder, og dem der driver projekterne, er meget forskellige, fortæller Jytte Brokholm, der er konsulent i 4H og projektleder af 4H Fælleshaver.

--

Kom til Åbent minivådområde på Djursland

Fra den 16. april og frem til den 14. september kan der igen søges om tilskud til et minivådområde. Overvejer du at etablere et minivådområde, kan du få svar på dine spørgsmål den 27. maj, hvor der er Åbent minivådområde på Djursland.

Det forgår hos Familien Frandsen, Tranemosegaard i Ørsted.

Et minivådområde, der ligger i tre niveauer i landskabet. Minivådområdet er etableret med pumpe, etableret i 2020 og er 9.600 kvadratmeter. Minivådområdet afvander et areal på 95 hektar, og N-effekten er på 579 kg kvælstof pr. år.

Der er Åbent minivådområde flere forskellige steder i landet, dog er det forskelligt fra sted til sted, hvornår på dagen de har åbent.

 

Læs også